Crysis 2 v první webové recenzi + obří PC galerie
Crysis Novinka Crysis 2 v první webové recenzi + obří PC galerie

Crysis 2 v první webové recenzi + obří PC galerie

Michal Maliarov

Michal Maliarov

62

Server GameReactor měl to štěstí na publikování první webové recenze veleočekávané sci-fi akce Crysis 2. Jednalo se samozřejmě o PC verzi a jako bonus tu pro vás máme tunu obrázků ve vysokém rozlišení.

Reklama

Již od oznámení druhého dílu po internetu létala slovíčka jako „městská džungle“ nebo „naprostá svoboda“ a my se divili, jak to bude možné zahrnout do tak komplexní hry, jakou Crysis 2 je. Jistě, jednička určitou volnost předvedla, ta však byla na úkor údernosti a příběhu, což mnozí nakonec uznali. Recenzent však popisuje první momenty ve hře jako něco zcela nečekaného.

Hned zkraje dostává hráč možnost ochutnat oné volnosti v parku na okraji New Yorku a je cítit, že to vývojáři mysleli vážně. Rozdíl oproti předchůdci je v tempu a zaměření hry, která se nyní mnohem více blíží filmu. Velké oblasti s tunou možností se tu lehce mísí s lineárnějšími pasážemi, kde příběh dostává více místa. Je to přirozená evoluce konceptu Cryteku, která se však stává mnohem zábavnější.

Centrem příběhu je tentokrát nanooblek a dle všeho jeho možnosti daleko přesahují to, co nám prezentují v trailerech. Paradoxně právě příběh je ale relativně slabým místem hry s lehce ošoupanými a nezáživnými dialogy. Naštěstí jej dostatečně drží nad vodou hratelnost a variabilita. Právě ony možnosti jsou pro hráče nejdůležitější. Je zcela na vás, zda se vrhnete do přestřelky, nebo zvolíte více kradmý přístup.

Vše ostatní je popisováno takřka v superlativech. Nádherné grafické pozlátko se prezentuje především v oné katastrofické vizi, smysl pro detail je téměř šílený a efekty jsou očirvoucí. Crytek zkrátka vsadil na variabilitu a smysl pro hru, která bude hráče nutit zkoušet všechny možnosti. A vyplatilo se. Multiplayer je svěží a díky nanoobleku i velmi různorodou záležitostí, která díky systému odměn zabaví na dlouho dobu.

Recenzent završuje článek výrokem: „Crysis 2 má spoustu skvělých zbraní a zajímavých upgradů, neuvěřitelnou grafiku, promakané herní mechanismy a tuny možností. Singleplayerová kampaň vám zabere něco kolem 13 hodin a akcí je napěchována takřka každá vteřina. Bylo by jednoduše kacířstvím nenazvat Crysis 2 nejlepší FPS akcí letošního roku, alespoň zatím. Crytek to znovu dokázal.“

My už se nemůžeme dočkat, až se nám do rukou dostane naše vlastní review verze a prozatím slintáme nad bohatou galerií PC screenshotů, o kterou se s vámi rádi podělíme.

PC galerie in-game screenshotů

Celkem 44 screenshotů naleznete v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama