Crysis 3 a Dead Space 3 pod očekáváním EA, zachránilo je SimCity a FIFA 13
Battlefield 3 Novinka Crysis 3 a Dead Space 3 pod očekáváním EA, zachránilo je SimCity a FIFA 13

Crysis 3 a Dead Space 3 pod očekáváním EA, zachránilo je SimCity a FIFA 13

Michal Burian

Michal Burian

42

Star Wars: The Old Republic přineslo vynikající výsledky po přechodu na free-to-play model a EA už se těší na aktuální fiskální rok, kdy vydá 11 velkých titulů na PC a konzole.

Reklama

EA se na schůzce s investory pochlubila i čísly za fiskální rok 2013 (tj. od 1. 4. 2012 do 31. 3. 2013). V tomto období má společnost čistý příjem $3,797 miliardy (před rokem měla $4,143 miliardy), přičemž $453 milionů vydělala z digitální distribuce (v roce 2012 to bylo 419 milionů dolarů).

Electronic Arts zachránilo především budovatelská strategie SimCity (Mac verze vyjde v červnu). Té se do dnešního dne prodalo přes 1,6 milionů kusů (50 procent z Originu) a Frank Gibeau, prezident EA Labels, řekl, že jde o skvělou hru, která byla opravena po náročném vydání. Každopádně se se situace poučili a už se prý nic takového v budoucnu nestane.

Další zajímavostí jsou prodeje fotbalového titulu FIFA 13. Loňský ročník má na svém účtu 14,5 milionů kusů (30% nárůst oproti FIFA 12) a Battlefield 3 Premium má 3,5 milionů předplatitelů (příjem 120 milionů dolarů). Celkové tržby FIFA her, včetně FIFA Online a FIFA World Class byly 350 milionů dolarů.

Oproti tomu se nedařilo Crysis 3 a Dead Space 3. EA CFO Blake Jorgensen zdůraznil, že oba tituly nesplnily cíle vydavatele (DS3 má zhruba 1,18 milionů kusů a Crysis 3 asi 1,13 milionů), alespoň že Star Wars: The Old Republic přineslo vynikající výsledky po přechodu na free-to-play model. Díky tomu šel počet hráčů nahoru a EA už nyní připravuje nové aktualizace.

Jorgensen rovněž potvrdil plány EA na propouštění zhruba 10 procent zaměstnanců po celém světě.

Pokud by vás zajímalo jak je na tom společnost, co se týče nového generálního ředitele, tak stále pro nás v současné době nemají žádnou zprávu. Připomeňme, že John Riccitiello rezignoval na šéfa EA v březnu tohoto roku a 30. března odstoupil. Mluví se o tom, že by ho mohl nahradit Peter Moore, jenž byl vice-prezidentem Microsoftu a dohlížel na herní konzole Xbox a Xbox 360. Pak ale odešel a dostal se do čela EA Sports, díky čemuž se v srpnu 2011 stal manažerem a byl zodpovědný za operativní činnosti organizace. V současné době působí na postu finančního ředitele.

Kromě této zprávy plánuje EA ve fiskálním roce 2014 vydat 11 velkých titulů pro konzole a PC, včetně Battlefield 4, Madden 25, FIFA 14, NCAA Football 2014, NHL 14 a The Sims 4, a nové díly ze série NBA Live a Need for Speed. Více se dozvíme 10. června na E3, kde nám Electronic Arts nové hry představí. Ovšem do dubna 2014 neuvidíme na trhu žádnou Star Wars hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama