Cyberpunk 2077 letos opravdu nevyjde, CD Projekt RED navíc plánuje další RPG
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 letos opravdu nevyjde, CD Projekt RED navíc plánuje další RPG

Cyberpunk 2077 letos opravdu nevyjde, CD Projekt RED navíc plánuje další RPG

Martin Cvrček

Martin Cvrček

26

Polské studio má zjevně velké plány a kromě Cyberpunku 2077 a dalšího AAA RPG chystá novou a pravděpodobně dost odlišnou hru.

Reklama

Dnes skupina CD Projektu, do které spadá studio CD Projekt RED a obchod GOG.com, řeší finanční výsledky za rok 2015 a investorům představuje výhled do budoucna. Díky tomu jsme se dozvěděli, co vlastně autoři Zaklínače chystají.

Letos CD Projekt RED samozřejmě chystá vydat druhou expanzi pro Zaklínače 3 s podtitulem o Víně a krvi. S vidinou nových informací se ale prozatím rozlučte, musíme zkrátka dál čekat.

Také bylo potvrzeno, že studio má plány na podporu Zaklínače 3 i po vydání O víně a krvi. V prezentaci, která sloužila jako zdroj této novinky, se hovoří o „implementaci nových promočních a marketingových aktivit podporujících pokračující projede Zaklínače 3: Divokého honu“. Těžko říct, co se pod tím může skrývat, může jít prakticky cokoliv od vydání kompletní edice hry až po billboardy Zaklínače 3 ve velkých městech po celém světě.

Ještě letos se navíc CD Projekt RED chce vydat do zatím neprozkoumaných vod s novou hrou, která se má lišit od toho, co zatím ve studiu vytvořili. Jinými slovy v CD Projektu nezůstanou jen u RPG žánru a vyzkouší zatím nevyužitý formát. V minulosti sice pod křídla CD Projektu spadli tvůrci střílečky They, ale k jejímu dokončení nikdy nedošlo. Je však možné, že půjde o mobilní hru, nedávno jsme se koneckonců dozvěděli, že přesně něco takového v CD Projektu chystají.

Plány na další roky, konkrétně na období 2017 až 2021, definitivně potvrzují, že letos nedojde k vydání Cyberpunku 2077. Pokud jste tedy doufali, že si nový počin CD Projektu zahrajete už letos, tak nedoufejte a radši vyhlížejte rok 2017.

V horizontu následujících pěti let by navíc mělo dojít k vytvoření dalšího AAA RPG. Samozřejmě se můžeme jen dohadovat, o co půjde, je ale dost pravděpodobné, že by mohlo jít o spin-off Zaklínače. Nezapomínejme, že tvůrci sice říkali, že Geraltův příběh skončil, ale to neznamená, že spolu s Geraltem navždy opustí i svět Zaklínače. Není to tak dávno, co generální ředitel CD Projektu Adam Kiciński prohlásil, že opuštění univerza Zaklínače by nebylo fér k fanouškům.

Studio chce navíc dále expandovat co do počtu týmů, které tvoří CD Projekt RED (to aby zvládali všechny ty nové projekty), i poboček v důležitých teritoriích. Samozřejmostí je pak další podpora a marketing spojený jak s dřívějšími, tak chystanými tituly.

Něco málo o budoucích projektech CD Projektu lze vyčíst i ze sekce věnované GOG.com a GOG Galaxy. Jednou z priorit pro období 2017 až 2021 je technologická podpora nových projektů od CD Projektu RED, která zahrnuje řešení pro multiplayerové hraní a další online featury. To dokazuje, že polské studio dříve či později vytvoří hru, která zahrne i multiplayer. Pokud jsou starší informace stále aktuální, mohlo by jít i o Cyberpunk 2077.

V prezentaci si také můžete všimnout oznámení, že se už prodalo 20 milionů kopií všech dílů Zaklínače. Což je určitě úctyhodné číslo. A pokud pomineme finanční záležitosti, tak tím končí přehled novinek a zajímavostí, které se z prezentace dají vyčíst. Je ale možné, že něco důležitého padne i během samotné konference s investory, která v době psaní této novinky stále probíhala. Pokud tomu tak bude, novinku bychom doplnili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama