Cyberpunk 2077 nabídne pohled z první i třetí osoby a vyjde také na next-gen konzole
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 nabídne pohled z první i třetí osoby a vyjde také na next-gen konzole

Cyberpunk 2077 nabídne pohled z první i třetí osoby a vyjde také na next-gen konzole

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

CD Projekt o svém futuristickém RPG Cyberpunk 2077 dlouho mlčel, což se teď naštěstí mění díky konferenci Siggraph 2013, z níž jsme se dozvěděli o kombinaci pohledu z první a třetí osoby a vydání nejen na PC, ale i na konzole.

Reklama

Nové informace jsme se dozvěděli díky prezentaci CD Projektu na konferenci Siggraph 2013. Jejím prostřednictvím polští vývojáři odhalili, že Cyberpunk 2077 nebude z hlediska kamery omezený jen na třetí osobu (pohled přes rameno postavy) ale nabídne i pohled z osoby první, jako v klasických střílečkách.

Oba pohledy přitom mají být kombinované. Možnost pohledu z první osoby se každopádně dá pochopit vzhledem k faktu, že má Cyberpunk nabídnout palné zbraně, které jen tak mimochodem půjde vylepšovat.

V prezentaci, jejíž náhled poskytl zahraniční Strategy Informer, CD Projekt uvedl také stručnou definici prostředí, v němž se bude futuristické RPG odehrávat. Čeká nás jak hustá městská zástavba, což už víme z dřívějška, tak i okolní, bohužel blíže nespecifikovaná pustina. Jak to tak vypadá, prostředí mimo města nebude nijak přívětivé.

Dost možná nejdůležitější informace se však týká platforem. Doteď bylo potvrzené jen PC a Mac, teď k nim ale můžeme zařadit i "next-gen platformy", jinak řečeno, PlayStation 4 a Xbox One.

Vzhledem k tomu, jak málo informací CD Projekt trousí, se dá očekávat, že o hře zase nějakou dobu neuslyšíme. Rok 2015, kdy má hra vyjít, je koneckonců ještě daleko a zatím to vypadá, že je Cyberpunk 2077 stále v relativně rané fázi vývoje. Musíme být zkrátka trpěliví a zatím se "spokojit" se Zaklínačem 3, který vyjde v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama