Cyberpunk 2077 ukazuje přednosti technologie Intel XeSS a její srovnání s DLSS
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 ukazuje přednosti technologie Intel XeSS a její srovnání s DLSS

Cyberpunk 2077 ukazuje přednosti technologie Intel XeSS a její srovnání s DLSS

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se na srovnání Intel XeSS, Nvidia DLSS a AMD FSR.

Reklama

V uplynulých týdnech vzbudilo v souvislosti s RPG Cyberpunk 2077 značnou pozornost přidání grafického režimu Overdrive, který přinesl zejména technologii Path Tracing. Hra se ale ve stejný čas dočkala také přidání technologie Intel XeSS, která funguje na obdobném principu jako konkurenční DLSS od Nvidie a FSR od AMD. Díky využití upscalingu všechny tři technologie přinášejí vyšší hodnotu FPS při zachování vysoké kvality a rozlišení obrazu.

Samotná společnost Intel na svých stránkách uvádí, že při využití grafické karty Intel Arc A750 dojde k nárůstu FPS o 71 %, díky čemuž má být na této kartě možné Cyberpunk 2077 hrát v rozlišení 1080p v kombinaci s ultra detaily na více než 60 FPS.

Níže se můžete podívat na krátké porovnání technologií Intel XeSS 1.1, Nvidia DLSS 3.1 a AMD FSR 2.1, které přinesl portál MxBenchmarkPC. V tomto srovnání byla použita grafická karta Nvidia RTX 4080. Je zajímavé, že DLSS a XeSS k sobě mají co do kvality obrazu velmi blízko. FSR v některých detailech naopak zaostává.

Kromě tohoto materiálu se můžete níže podívat také na nové technické video od Digital Foundry, které se zaměřuje na zmíněný Path Tracing.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama