Další bezplatné DLC pro Zaklínače 3 přidá alternativní vzhled Ciri
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Další bezplatné DLC pro Zaklínače 3 přidá alternativní vzhled Ciri

Další bezplatné DLC pro Zaklínače 3 přidá alternativní vzhled Ciri

Martin Cvrček

Martin Cvrček

50

Už nyní je k vidění na webu Xboxu, pravděpodobně se ho ale dočkáme až příští týden. <strong>DLC vyjde tento týden.</strong>

Reklama

Update: CD Projekt RED prostřednictvím sociálních sítí potvrdil, že bezplatné DLC s alternativním vzhledem Ciri vyjde tento týden. Jako vždy se dá očekávat vydání v průběhu středy.

Nutno říct, že na PS4 bylo DLC na krátkou dobu ke stažení už minulý týden, šlo ale o nehotovou verzi, která dokonce mohla poškodit určité aspekty hry v čele s uloženými pozicemi. Vývojáři tedy DLC rychle stáhli a v následujících dnech vydají hotovou verzi.

Tento týden bychom se měli dočkat také vydání dlouho očekávaného patche 1.07. V pátek tvůrci zveřejnili kompletní seznam změn, takže vydání samotného patche už na sebe nemůže nechat dlouho čekat.

Původní zpráva (1. 7. 2015 11:34): Skutečnost, že jsme se tento týden dočkali jen jednoho bezplatného DLC namísto tradičních dvou, leckoho trochu překvapila. I jeden přídavek zdarma je samozřejmě fajn, ale situace působila trochu zvláštně.

Sám CD Projekt přitom vydání jediného DLC obhajuje tvrzením, že kvalita dostala přednost před kvantitou. Já sám už nový quest prošel a i když svým rozsahem příliš nevybočuje z řady questů a zakázek, kterých jsme se dočkali díky dřívějším DLC, rozhodně jde o kvalitní a velmi zajímavý úkol.

Quest je už nyní k dispozici pro PC a Xbox One (na PS4 později) a začíná prostřednictvím vývěsky na dvou místech ve Velenu - buď na Vranohradě, nebo ve vesnici Rudná jižně od Vranohradu (mapa). Pokud se vám DLC správně stáhlo, při pohledu na mapu uvidíte na obou místech žlutý symbol vývěsky.

Celá situace s jediným DLC je ale zvláštní především s ohledem na to, že už nyní známe podobu dalšího přídavku. Ten se objevil na webu Xboxu, i když ho zatím není možné stáhnout, a jeho náplň je poměrně očividná. Správně, alternativní vzhled Ciri.

Vzhled určitě nepotěší ty, kteří chtějí od zbývajících DLC něco originálnějšího, a pravděpodobně se nebude příliš líbit ani těm, kteří chtějí vidět realistickou podobu oblečení hrdinů. Podobně jako alternativní vzhled Triss, i tahle podoba Ciri nedává moc velký smysl, ačkoliv je v ní trochu vidět snaha o zdůraznění jisté zbojnické etapy v minulosti Ciri. Výsledek je ale přinejmenším rozpačitý, nemyslíte?

Zbývá otázka, proč tedy tento týden vyšlo jen jedno DLC, když je to druhé očividně hotové. Možná prostě není připravené a zbývá ho ještě doladit. Tento vzhled se koneckonců připravuje delší dobu, záznamy o něm byly v souborech hry nalezené už dříve.

Možná se ale CD Projekt RED opravdu snaží o volnější dávkování přídavků, aby zájem o základní hru vydržel o něco déle. Nyní už ale víme, co nás čeká příště. Třeba se příští týden dočkáme opět dvou DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama