Další detaily o Zaklínači 2
Novinka Další detaily o Zaklínači 2

Další detaily o Zaklínači 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

CD Projekt odhaluje detaily ohledně DRM ochrany, výhody registrace vaší kopie, importu uložených pozic z prvního dílu a možnostech RED enginu.

Reklama

Vývojáři znova opakují, že hlavní důvod implementace ochrany SecuROM je ten, aby se zabránilo hraní hry před samotným vydáním. V CD Projektu zkrátka chtějí, aby si hru jako první zahráli fanoušci a věrní zákazníci, ne piráti. Rozhodně šlechetný cíl, ale uvidíme, jestli se to podaří splnit, crackeři přeci jen dokážou ledacos.

Každopádně, nečeká nás žádné omezení v počtu instalací. Jednu legální kopii hry bude sice možné hrát „pouze“ pětkrát ve stejnou chvíli, ale to je tak vše, navíc se hra údajně nijak nebude bránit různému zálohování ve formě obrazů skrz virtuální mechaniky. Samozřejmě tu je ještě nutnost připojení k internetu při prvotním spuštění hry, ale zdůrazňujeme, pouze prvotní, navíc vás později nebude hra obtěžovat nutností mít disk v mechanice.

A jaké výhody poskytne registrace vaší kopie? V první řadě dostanete možnost přístupu k budoucím bezplatným DLC, bonusovým skladbám a dalšímu obsahu, ale co je hlavní, získáte přístup ke všem patchům a aktualizacím. Vývojáři chtějí zabránit možnosti aktualizovat nelegální kopie hry, žádný patch proto nevyjde jako samostatný soubor a všechny aktualizace proběhnou skrz úvodní, automaticky spouštěný launcher hry.

Pokud jde o import uložených pozic z prvního dílu, vše probíhá jednoduše. Máte-li ještě prvního Zaklínače nainstalovaného v PC, systém automaticky načte všechny důležité údaje, a v případě, že jste už hru odinstalovali, nebude problém potřebný save vyhledat manuálně. Jednoduché a prosté.

Nakonec se tvůrci rozpovídali o samotném RED enginu. Ten v první řadě umožňuje, aby si i hráči s PC splňujícími minimální HW nároky jen tak tak mohli hru vychutnat bez nějakého cukání nebo dalších typických potíží. Samozřejmě nesmí chybět ani podpora čtyřjádrových procesorů, jejichž majitelé při hraní nějaký ten rozdíl pocítí, a podle všeho se engine nebrání ani většímu počtu jader, např. 6 nebo 8, a právě pro ně je připravena možnost grafického nastavení nazvaná „Ultra“. Na úplný závěr ještě CD Projekt dodává, že hra nabídne široké grafické nastavení a bude ji možno hrát jak v poměru stran 16:9, tak i 16:10 a 4:3.

Zní to vážně lákavě. Ve výsledku tak po nás bude hra chtít pouze prvotní připojení k internetu a eventuálně registraci hry, ale jinak nás nebude nijak omezovat. Žádný disk v mechanice, tuna možností grafického nastavení, a podle všeho i bezplatná DLC. Tak ať už je 17. května, kdy Zaklínač 2 vychází pro PC.

Naše dojmy z hraní preview verze si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama