Další DLC pro Dragon Age: Inquisition nevyjdou na PS3 a Xbox 360
Dragon Age: Inquisition Novinka Další DLC pro Dragon Age: Inquisition nevyjdou na PS3 a Xbox 360

Další DLC pro Dragon Age: Inquisition nevyjdou na PS3 a Xbox 360

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

BioWare se očividně zaměřuje jen na next-gen konzole a PC a nabízí hráčům možnost převést uložené pozice na novou konzoli.

Reklama

BioWare včera oznámilo dost kontroverzní krok spojený se stahovatelným obsahem pro Dragon Age: Inquisition. Žádná další DLC už nevyjdou pro PS3 a Xbox 360.

Pokud patříte mezi majitele verze pro staré konzole a nestačí vám příběhový přídevk Jaws of Hakkon a nedávno vydaný balík kosmetických zbytečností s názvem Spoils of the Avvar, máte v podstatě dvě možnosti.

Buď se prostě smíříte s tím, že vás jakékoliv budoucí DLC mine, a začnete znovu proklínat to zlotřilé EA, nebo můžete využít možnosti převedení vašich uložených pozic na novou konzoli, tedy na PS4 nebo Xbox One. Transfer skrz nový nástroj je ale možný jen v rámci stejné rodiny, pokud tedy vlastníte například verzi pro PS3, vaše uložené pozice můžete převést pouze na PS4. Totéž platí v případě Xboxů. Nástroj pro převedení uložených pozic bude přitom k dispozici v průběhu července.

PC verze, která se nabízí jako poměrně nenákladné řešení, je bohužel zcela mimo hru, do ní save ze starých konzolí nelze importovat. Ptáte se, proč mluvím o nenákladném řešení? Protože celý ten transfer má jeden podstatný háček - PS4 nebo Xbox One verzi si budete muset koupit. Pokud už na PS3 nebo Xboxu 360 vlastníte předešlá DLC, také se vám bezplatně převedou na novou konzoli, ale samotnou hru si prostě musíte koupit podruhé. Bez jakékoliv nabídky případné slevy. BioWare tvrdí, že celá záležitost s převedením uložených pozic je skvělá zpráva, ale jestli je tohle všechno skvělé, tak já jsem asi vedoucí vývoje Half-Life 3.

Z technického hlediska je tento radikální krok celkem pochopitelný, koneckonců vyvíjet nový obsah pro pět platforem, z nichž dvě jsou z hlediska hardwaru velmi zastaralé a omezené, musí být dost náročné. Dá se ale očekávat, že to mnoho majitelů PS3 nebo Xbox 360 verze naštve a jsem dost zvědavý, jak velké množství hráčů bude opravdu ochotné koupit si hru podruhé jen kvůli DLC.

Už jen proto, že vlastně pořád nevíme, kolik DLC nás ještě čeká. Je možné, že v BioWare chystají už jen jedno. Dříve sice bylo řečeno, že vývojáři s příběhovým obsahem Dragon Age: Inquisition nekončí, ale nedávno došlo ke zveřejnění informací z jistého dotazníku, které hovoří o novém DLC zaměřeném na poslední dobrodružství a konečný osud Inkvizice.

Podle všeho se setkáme s někým, kdo všechno začal, a tradičně bude potřeba zlikvidovat nějaké velké zlo dříve, než bude pozdě. Je tedy možné, že v BioWare chystají jediný příběhový přídavek, který celou kapitolu Inkvizice definitivně uzavře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama