Další střípky informací o Star Wars: Battlefrontu 2
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Další střípky informací o Star Wars: Battlefrontu 2

Další střípky informací o Star Wars: Battlefrontu 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

31

V kampani nás čeká boj zblízka podobný Battlefieldu 1 a v multiplayeru dojde třeba ke změně systému distribuce hrdinských postav.

Reklama

Star Wars: Battlefront 2 byl naplno odhalen v sobotu na akci Star Wars Celebration. Na konec konference si tvůrci připravili exkluzivní video ze zákulisí, které je určené jen pro návštěvníky. Nikdo mimo sál ho zkrátka neměl vidět a nahrávání bylo zakázáno. Jak už to tak ale bývá, jistému dobrodinci se podařilo celé video zaznamenat, nahrávku zveřejnit a sdílet na Redditu. Sice není nijak kvalitní, ale stačí k tomu, aby z ní vzešlo několik nových poznatků.

Nutno podotknout, že video sleduje práci studia Motive, autorů kampaně, takže se informace vztahují primárně na singleplayer. Je však možné, že něco z toho prosákne i do multiplayeru. V první řadě se zjevně dočkáme systému soubojů zblízka, který je podobný soubojům v Battlefieldu 1, minimálně po vizuální stránce. Prezentovaná animace je rozhodně nesrovnatelná s animacemi povětšinou primitivního boje zblízka v předešlém Battlefrontu.

Podle slov tvůrců bude možné vylepšovat malého létajícího droida, který asistuje hlavní hrdince jménem Iden Versio. Celkově by mělo jít o obdobu tradičního droidího společníka. Video dále odhaluje množství konceptů a ukázek prostředí, včetně nové planety Vardos nebo písečné planety Jakku. Bitvu o Jakku, ke které došlo rok po událostech filmu Návrat Jediho, jsme mohli částečně zažít už v Battlefrontu z roku 2015. S přihlédnutím k jistým záběrům v traileru je zjevné, že ji v Battlefrontu 2 uvidíme v mnohem větším měřítku.

V traileru jste mohli vidět červeně oděného droida s holografickou tváří. Jedná se o typ droida nazvaného Sentinel, který má za úkol předávat zplnomocněným osobám důležité zprávy. Uniklé video význam droida v Battlefrontu 2 rozvádí a odhaluje, že předává Iden a jistému admirálovi dříve nahraný vzkaz od císaře Palpatina, který je už tou dobou mrtvý, a nařizuje zahájení operace Cinder. Císař chtěl v minulosti zařídit, aby ho Impérium nepřežilo, a operace Cinder je součást této snahy a zahrnuje pokus o vyhlazení Palpatinovy domovské planety Naboo a útoky na další planety. Je dost možné, že rozkaz pro zahájení operace Cinder není ve videu náhodou a naznačuje, že se této akce ve hře zúčastníme.

Poznámka: Video bylo původně na YouTube, později však bylo staženo. Nadále je k dispozici prostřednictvím Dailymotion.

Teď tu máme něco pro ty, které zajímá spíše multiplayer. Dennis Brännvall z DICE na Twitteru potvrdil, že i tentokrát bude hra využívat dedikované servery. Rád bych však zdůraznil, že podpora dedikovaných serverů není totéž jako přítomnost vyhledávače serverů. Většina her v dnešní době funguje tak, že matchmaking dá dohromady partu lidí a ty pak pošle na dedikovaný server, což byl i případ Battlefrontu z roku 2015. Otázka přítomnosti vyhledávače serverů tak zůstává nezodpovězená. Ve srovnání s alternativou v podobě peer-to-peer řešení každopádně dedikované servery nabízí stabilnější a příjemnější zážitek z online hraní.

Stránka hry na Amazonu dále odhalila, že mezi hratelnými hrdiny je opět Han Solo a že ve hře nebudou chybět ovladatelné tanky. Komunitní manažer Mat Everett také potvrdil, že i tentokrát můžete hrát s využitím pohledu z třetí osoby.

Dost možná nejzajímavější jsou však informace z PlayStation blogu. Řadu veteránů prvního dílu jistě potěší, že se můžeme rozloučit s hrdinskými power-upy, takže distribuce hrdinů a padouchů tentokrát funguje jinak. Místo abyste vyhledávali power-upy na mapě, budete během hraní získávat určité zdroje s možností rozhodnout, jak je využít. Jedna z možností bude právě možnost hrát za hrdinskou postavu. Tato změna by měla mít za následek nejen férovější systém, ale i skutečnost, že bude přítomnost významných postav na bojišti častějším jevem. Systém power-upů v předešlém díle šel koneckonců snadno zneužít, stačilo si zapamatovat, kde se mohou power-upy objevit a počkat na správnou chvíli. To mělo za následek, že se k hrdinům příliš často dostávali ti samí hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama