Další Uncharted po The Lost Legacy je nepravděpodobné
Uncharted: The Lost Legacy Novinka Další Uncharted po The Lost Legacy je nepravděpodobné

Další Uncharted po The Lost Legacy je nepravděpodobné

Michal Burian

Michal Burian

8

Naughty Dog mají plné ruce práce, chtějí se soustředit na Last of Us Part II a mají další nápady, které by rádi vyzkoušeli.

Reklama

Uncharted 4: A Thief's End z loňského května uzavřelo příběh dobrodruha Nathana Drakea, který se stal ikonou platformy PlayStation. Je tak poněkud zvláštní, že se studio Naughty Dog rozhodlo tohoto ikonického hrdinu, dá se říci, pohřbít a místo něho přinést hráčům jiný příběh. Tím bude samostatné příběhové rozšíření Uncharted: The Lost Legacy, které dorazí už v průběhu letošního roku.

Uncharted: The Lost Legacy se zaměří na u fanoušků oblíbenou Chloe Frazer. Hra se odehrává po skončení příběhu Uncharted 4. Chloe se pustí do nebezpečného dobrodružství v indických horách, kde hledá legendární artefakt. Pomáhat ji bude proslulá žoldačka Nadine Ross z Uncharted 4: A Thief's End. Staroindický artefakt musí dvojice hrdinek získat, jinak by padl do rukou nemilosrdného válečného zbohatlíka. V průběhu hry se dvojice naučí spolu spolupracovat, probojuje se skrz odpor a zachrání region před pádem do chaosu. Celkově se přídavek zaměří na filmový příběh, nabitou akci, exotické destinace a složité hádanky.

Jak to ale bude poté? Dočkáme se od amerického studia dalšího Uncharted? Spoluzakladatel Evan Wells tvrdí, že v současné době nad dalším Uncharted nepřemýšlejí a podle jeho slov je dost nepravděpodobné, že by se pustili do vývoje nového dílu.

„Nikdy neříkej nikdy, ale musíme se zaměřit na The Last of Us Part II a na naše další nápady. Máme tolik dalších věcí, které chceme vyzkoušet. Bylo by těžké pracovat na dalším Uncharted. Kdybychom měli dva, tři týmy, tak by to bylo něco jiného, máme rádi sérii Uncharted, ale máme omezené zdroje a spoustu nápadů. Další Uncharted je nepravděpodobné“, prozradil Evan Wells pro americký Game Informer.

Zaměření na jiné projekty je z určitého pohledu pochopitelné. Naughty Dog se totiž sérii Uncharted věnují od roku 2007. Za deset let vytvořili pět dílů, včetně připravovaného Uncharted: The Lost Legacy.

Připomeňme, že před příchodem Uncharted a The Last of Us vytvořili v Naughty Dog například plošinovky Crash Bandicoot a Jak and Daxter. Vrátí se k tomuto žánru, nebo budou pokračovat v úchvatném vyprávění, které předvádí v Uncharted a The Last of Us? Lze očekávat, že Sony od nich bude chtít další pecku, která podpoří prodeje konzole PlayStation, ať už to bude PS4 nebo její nástupce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama