Danganronpa a Shiren se potkávají v RPG Mystery Chronicle: One Way Heroics
Novinka Danganronpa a Shiren se potkávají v RPG Mystery Chronicle: One Way Heroics

Danganronpa a Shiren se potkávají v RPG Mystery Chronicle: One Way Heroics

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Chystaného forced-scrolling RPG se dočkáme už letos v létě.

Reklama

Spike Chunsoft už někdy v loňském roce představil roguelike RPG pro PlayStation 4 a PS Vitu jménem Mystery Chronicle: One Way Heroics. Na americkém PlayStation blogu nyní vyšel článek o chystaném vydání této hry v Severní Americe. Ještě předtím ale získala hra hodnocení PEGI v Evropě a v Austrálii, takže se předpokládalo, že bude distribuována celosvětově. Mezitím ale byly spekulace potvrzeny blogem na německé mutaci PlaySation blogu.

Mystery Chronicle asi nenadchne všechny, protože má procedurálně generovaný herní svět, takže vás pokaždé čeká něco jiného. Jednotlivé lokality si prakticky můžete procházet, jak chcete do doby, kdy se projeví forced-scrolling element a bude se vás snažit zabít. Jde o prvek, kdy se na jedné straně obrazovky objeví něco jako stěna a pokud se vás dotkne, je prostě po vás. S každou další akcí, kterou uděláte, ať už je to vybavení se zbraní nebo brněním, se k vám zářící stěna smrti na levé straně obrazovky posune o krok blíž. V praxi to znamená, že pokud se na nějakém místě zdržíte příliš dlouho, můžete riskovat uzavření možnosti návratu a tak stále musíte být dost daleko od této zdi. Pokud ale zemřete, máte možnost zachránit svou výbavu prostřednictvím sekvence Dream Vault a také zde můžete sbírat body a odemknout další možnosti a výhody, nové NPC a třídy postav.

Ve hře existuje více než 20 různých tříd postav, včetně těch známých z Danganronpy nebo Shiren the Wanderer (Ultimate Student). NPC postavy vám pak pomohou při objevování průchodu dungeony a svůj herní pokrok můžete také sdílet na Twitteru a předat tak přátelům hesla pro odemknutí vámi prozkoumaných světů. K dispozici je také režim PvP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama