Daniel Vávra v pořadech Gejzír a Slavní neznámí
KC: Deliverance Novinka Daniel Vávra v pořadech Gejzír a Slavní neznámí

Daniel Vávra v pořadech Gejzír a Slavní neznámí

Michal Burian

Michal Burian

22

Česká televize se zaměřila na Kingdom Come: Deliverance, zatímco Stream na samotného tvůrce celosvětově úspěšné akce Mafia.

Reklama

Horečka ohledně realistického středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance, který se nezamlouval žádnému z vydavatelů, stoupá. Daniel Vávra se svým týmem v pražském studiu Warhorse dokazuje, že hráči slyší nejen na draky a magii, ale také na realistické souboje ve středověku.

Na Kingdom Come: Deliverance si posvítil pořad Gejzír na České televizi, který v rychlosti představil Dana Vávru.

„Tvorba nejmodernějších her trvá roky a náklady na ně dosahují astronomických částek. Nejdražší hra v historii, Destiny, přišla na zhruba 500 milionů dolarů. Jen pro srovnání, třeba odhadované náklady na vývoj léků proti ebole jsou zatím jen dvakrát vyšší.“

Historií Dana Vávry vás zase provede pořad Slavní neznámí na Streamu. Ten je pro nás hráče mnohem zajímavější, o Kingdom Come toho totiž víme hodně, ale o samotné historii současného kreativního ředitele Warhorse Studios toho mnozí zas tolik nevědí. Jeho cesta ke splnění snu byla dost klikatá.

„Specializace, kterou na střední škole udělal, je krásná. Je rytcem, mohl by dělat třeba medaile. Chtěl pak jít studovat i dál na vysokou školu umělecko-průmyslovou. Ale ani tudy cesta nevedla,“ odhaluje autor videa Pavel Zuna.

„Chtěl jsem jít na UMPRUM na plakát, ale tam prostě, že jo si berou 3 lidi ze 300, takže jsem tam jako dvakrát zkoušel přijímačky a pak jsem si říkal, že jako radši půjdu teda pracovat,“ dodává Dan.

„V 90. letech začal Daniel Vávra pracovat jako grafik v reklamní agentuře. A když přichází nabídka, aby posílil grafické oddělení firmy Illusion Studios, docela rád jde. Firma je malá, všeho všudy tak 15 lidí a dělají na hře Hidden & Dangerous,“ pokračuje redaktor.

Na zbytek se určitě podívejte, epizodu z pořadu Slavní neznámí naleznete na Stream.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama