Days Gone 2 jsme už mohli touto dobou hrát
Days Gone Novinka Days Gone 2 jsme už mohli touto dobou hrát

Days Gone 2 jsme už mohli touto dobou hrát

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

23
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hlavní postavou měl být Boozer.

Reklama

O zrušeném pokračování Days Gone nepíšeme poprvé. Již v minulosti jsme se od různých zdrojů v čele se samotnými vývojáři dozvěděli, že ve studiu Bend, které stojí za prvním dílem z roku 2019, nějaký čas vznikaly plány na druhý díl. Nakonec se však vedení Sony pod vlivem slabších prodejů a ne úplně nadšených recenzí rozhodlo projekt zrušit ještě dříve, než se jeho reálný vývoj mohl naplno rozběhnout.

Ačkoli se první díl co do prodejů a hodnocení nedokázal vyrovnat předním exkluzivitám PlayStationu v čele se značkami jako God of War nebo Horizon, tak si bezesporu našel řadu fanoušků, kteří před časem dokonce formou petice žádali návrat k vývoji pokračování.

Nic z toho se ale nestalo a samotné studio Bend dostalo na starost jiný dosud neodhalený projekt. Neslavný osud Days Gone 2 při sledování akce PlayStation Showcase připomněl Game Director hry Jeff Ross. Ten prostřednictvím Twitteru prozradil, že kdyby vývoj hry prošel schvalovacím procesem a pokračoval podle původního plánu, tak jsme druhé Days Gone mohli touto dobou už měsíc hrát. Na to konto dále dodal, že kdyby k vývoji přistoupili ve studiu chytře, tak by práce na druhém díle dokončili za čtyři roky.

Toto vyjádření, které na Twitteru vzbudilo značnou pozornost, Ross doplnil několika odpověďmi na dotazy zvídavých hráčů. Odhalil například, že více než 90 vývojářů, kteří pracovalo na prvním dílu, studio posléze opustilo. Část z nich včetně samotného Jeffa Rosse skončilo ve studiu Crystal Dynamics.

Ross také prozradil, že hlavní postavou druhého dílu měl být Boozer – Deaconův parťák z původní hry. Ačkoli se druhého Days Gone zřejmě jen tak nedočkáme, tak se již delší dobu mluví o připravovaném filmu, který by mohl teoreticky z části čerpat ze scénáře zrušeného Days Gone 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama