EA mělo zrušit vývoj Dead Space 2, zprávu popírá
Dead Space 2 Novinka EA mělo zrušit vývoj Dead Space 2, zprávu popírá

EA mělo zrušit vývoj Dead Space 2, zprávu popírá

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Remake prvního dílu prý neměl dostatečné prodeje.

Reklama

Aktualizace 20.37:

Jeff Grubb reagoval na vyjádření Electronic Arts: „Můžete věřit EA, pokud chcete, ale kdykoli společnost řekne to není pravda, ale neupřesní, o které části zprávy mluví, no... jo. Dead Space 2 byl rozhodně v plánu. Měl kódové označení. A teď už se na něm nepracuje.“

Aktualizace 20.20:

Vydavatel Electronic Arts zprávu popřel: „Obvykle se ke spekulacím nevyjadřujeme, ale tato zpráva není pravdivá.“ Z vyjádření pro IGN není zcela zřejmé, zda je remake Dead Space 2 ve vývoji, nebo – asi pravděpodobněji – nikdy nebyl v plánu.

Původní zpráva:

Včerejší zprávy o přesunu části studia Motive k vývoji Battlefieldu dostávají nový rozměr. Novinář Jeff Grubb tvrdí, že v Motive se po remaku Dead Space připravoval i remake druhého dílu. Electronic Arts se ovšem rozhodly projekt zrušit kvůli nedostatečným prodejům předělávky z loňského roku.

Dead Space 2 se nacházel ve fázi konceptu nebo rané předprodukce. „Znamená to, že na [hru] nikdy nedojde? Nevím, jestli to ten případ, ale teď se to má tak, že práce kterou [vývojáři] odvedli, (...) byla uložena k ledu,“ říká Grubb.

K vývoji série Battlefield se připojí právě část studia pod vedením producenta Philippa Ducharma a kreativního ředitele Romana Campos-Oriola, která stojí za kladně přijatým remakem Dead Space. Druhý tým v rámci Motive dělá na hře s licencí Iron Man.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama