Despicable Me: Minion Mania – za potvůrky minioni
Recenze Despicable Me: Minion Mania – za potvůrky minioni

Despicable Me: Minion Mania – za potvůrky minioni

Inzerce

Inzerce

2

Po vydařeném Shrekovi tady máme další hru podle animovaného velkofilmu Já, padouch. Film ještě samozřejmě ani nevyšel, a proto se nemužeme divit, že jsme o nem neslyšeli ( premiéra v USA je 9.7 ), nicméně dámy a pánové z Namco vše napravili dopředu a já už vím, na co půjdu v nejbližší době do kina. Důležitější ovšem je, že jsem měl také možnost zkusit si právě mobilní zpracování tohoto filmu.

Reklama

Do rukou se vám dostanou malé roztomilé potvůrky nazývané minioni, jenž nejsou ničím jiným než vašimi až za hrob oddanými přisluhovači, připravení plnit všechny vaše jednoduché rozkazy. Vždy ovládáte dva nebo tři miniony najednou, přičemž jenom pomocí úspěšné kombinace lze dosáhnout úspěchu ve všech dvaceti úrovních. Každý puzzle končí dosažením východu, ke kterému vede cesta skrze různé přepínače ovládající barevné zdi, ničení cihlových zdí, lávové příkopy a tak dále.

Všechny úrovně jsou konstruovány nejen jednoduše, ale i zároveň geniálně. Navíc jsou obohaceny zajímavými prvky, jako jsou zbraně typu bazuka či zmrazovač, pomocí kterého proměníte lávu v kus ledového kvádru, zmrazíte nebezpečnou minu nebo svého parťáka, ze kterého tak rázem vznikne užitečný schod. K dispozici je například i bublající lektvar, po jehož užití se nad lávou budete vznášet ( ovládání létajícího miniona probíhá nakláněním přístroje do stran ) jako ovečky po požití Redbullu.

Po dokončení každé úrovně se sčítají všechny body, které získáváte za co nejmenší čas a posbírané mince. Bodíky vám pak strhávají za všechny miniony vykoupané v lávě nebo lisované pod obří mlátičkou. Poté, co získáte zlaté, stříbrné nebo bronzové ocenění a nasbíráte penízky, si můžete pořídit několik opravdu šílených kostýmů pro vaše přisluhovače. Takové oblékání miniona do kovbojského, kravského nebo pirátského oblečku, je skutečně zábavnou záležitostí.

I když je hra poměrně krátká, jedná se o slušnou výzvu zejména pro mladší hráče. Ale i ti starší si určitě rádi potrápí své mozkové závity. Jednotlivé úrovně jsou povětšinou menšího rozsahu, ale i tak se svým řešením dokážou pořádně potrápit. Celkové pojetí hry tak vyznívá mnohem lépe, než kdyby šlo třeba jenom o klasickou bezduchou plošinovku, ještě k tomu narychlo spíchlou a bez jakéhokoliv nápadu.

Pochválit musím i povedenou grafiku laděnou do hravého stylu. Potěší i modely jednotlivých minionů, které působí velice roztomilým dojmem, a to mimo jiné také díky svým hláškám a celkovému chování. Na vysoké úrovni je zvuková stránka. Chichotání malých inženýrů si prostě zamilujete a melodie hrající v pozadí bude příjemně stimulovat vaše mozkové buňky. Kdo ví, možná v sobě během hraní objevíte opravdového génia…

Despicable Me: Minion Mania – za potvůrky minioni

Verdikt

Dvacet zábavných úrovní s legračními miniony pod kontrolou si vás může lehce získat, a to nemusíte patřit mezi beznadějné puzzle závisláky.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

roztomilé provedení
vyzývavá hratelnost
variabilita zbraní
skvělý humor
kratší úrovně
místy těžší obtížnost
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama