Detaily o příběhu a hratelnosti Uncharted: The Lost Legacy
Uncharted: The Lost Legacy Novinka Detaily o příběhu a hratelnosti Uncharted: The Lost Legacy

Detaily o příběhu a hratelnosti Uncharted: The Lost Legacy

Michal Burian

Michal Burian

22

Uncharted: The Lost Legacy se soustředí na hrdinku jménem Chloe Frazer, která byla ve dvojce impulzivním a lehkomyslným dobrodruhem.

Reklama

Včera jsme si už jednou o Uncharted povídali, spoluzakladatel Naughty Dog se nechal slyšet, že další Uncharted je nepravděpodobné z důvodu toho, že americké studio tvoří jen jeden tým. V Naughty Dog se chtějí zaměřit na survival akci The Last of Us Part II a na další nápady, které chtějí vyzkoušet. Ještě předtím ale od nich vyjde samostatné příběhové rozšíření pro Uncharted 4. Jmenuje se Uncharted: The Lost Legacy a právě o něm se Evan Wells rozpovídal pro magazín Game Informer v exkluzivním rozhovoru a preview.

Uncharted: The Lost Legacy se soustředí na hrdinku jménem Chloe Frazer, která byla ve dvojce impulzivním a lehkomyslným dobrodruhem. Chloe si najme žoldačku Nadine Ross, aby ji v indických horách pomohla najít starodávný artefakt Tusk of Ganesh. Ten má Chloe zajistit slávu a uznání, po kterém prahne. Jak už to tak ale bývá, po pokladu prahne i někdo další. Tím je nemilosrdný válečný zbohatlík Asav.

V průběhu celého příběhu se bude vyvíjet vztah mezi Chloe a Nadine. Nadine zastane roli, která by se dala přirovnat k Samovi z Uncharted 4. Nadine pomůže Chloe v boji, ale ještě předtím musí obě ženy najít vzájemnou důvěru, aby jejich mise byla úspěšná. Právě o tom tento příběh bude. Nadine Ross byla nepřítelem bratrů Drakeových v Uncharted 4. Aliance mezi Chloe a Nadine tak bude náročná, jejich názory jsou dost odlišné. Zvládnou společně návštěvu chrámů, boj a na závěr setkání tváří v tvář s nebezpečným záporákem? To se dozvíme už v letošním roce na konzolích PlayStation 4.

Uncharted: The Lost Legacy má být podle slov Evana Wellse osobnější s uzamčeným příběh. Kreativní ředitel Shaun Escayg tvrdí, že hra bude odrážet osobní minulost Chloe, zejména vztah s jejím otcem, stejně tak její kulturní dědictví, jak známo, Chloe je napůl Indka. V příběhu bude hrát klíčovou roli hinduismus.

The Lost Legacy bude celkově menší než Uncharted 4. Díky tomu se Naughty Dog mohou soustředit na detailní, příběh a další věci. Designér James Cooper prozradil Game Informeru, že Western Ghats (západní Ghats) je rozsáhlejší než Madagaskar v Uncharted 4.

Naughty Dog prostudovali zpětnou vazbu od hráčů a chtějí nedostatky z Uncharted 4 eliminovat. V gameplay záběrech jsme mohli vidět například naviják, ale stejně tak novou minihru; odemykání zámků. Fanoušci se mohou těšit rovněž na sběratelské předměty, bitvy, speciální scénáře dialogů a také na složité hádanky.

Před oznámením Uncharted: The Lost Legacy se spekulovalo, kdo bude hlavním protagonistou příběhového rozšíření, které se odehrává šest měsíců po Uncharted 4. Naughty Dog přiznali, že zvažovali i jiné hrdiny, včetně příběhu Sama a Sullyho. Sully byl ale okamžitě zavrhnut z důvodu jeho věku. Zvažovali ještě jednu postavu, ale o té níže ve spoileru. Pokud jste dohráli Uncharted 4, nemáte se čeho bát.

Další zvažovanou postavou byla Cassie, dcera Nathana, která byla odhalena na konci příběhu Uncharted 4. I ta ale neprošlo, z důvodu jejího věku, je mladá na to, aby bojovala proti nepřátelům.

Uncharted: The Lost Legacy kromě příběhu zahrne také multiplayer a Survival mód Uncharted 4. Pokud jste si za Uncharted 4 připlatili a jste majitelem Deluxe edice nebo Explorer’s Packu, tak budete mít The Lost Legacy bez dalších investic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama