Detaily o rozšíření se zábavními parky v SimCity
SimCity Novinka Detaily o rozšíření se zábavními parky v SimCity

Detaily o rozšíření se zábavními parky v SimCity

Jan Kalný

Jan Kalný

16

V reálném životě, i v SimCity se pořád někdo nudí. A výstavba zábavních parků všechny znuděné Simíky možná zabaví.

Reklama

EA konečně odhalila rozšíření Amusement Park, které vám dovolí stavět zábavní parky, pobavit vaše Simíky, ale hlavně si pořádně namastit kapsy. Již dříve jsme vás informovali o tom, že se v SimCity objeví zábavní parky, a byla to jen otázka času.

"Vedení vašeho vlastního a úspěšného zábavního parku je skoro jako samotné mini-hra." prozradil Jason Halvorson. "To znamená, abyste dobře vydělávali, musíte pečlivě kontrolovat každou část vašeho parku. Jediná nespokojenost vás může potopit."

"Vedení vašeho vlastního a úspěšného zábavního parku je skoro jako samotné mini-hra," prozradil Jason Halvorson. "To znamená, abyste dobře vydělávali, musíte pečlivě kontrolovat každou část vašeho parku. Jediná nespokojenost vás může potopit."

Postavit budete moci horskou dráhu, ruské kolo, kolotoč a spoustu dalších atrakcí. Každá samozřejmě přiláká jiný počet Simíků, jinak vydělává a provozní náklady se také liší.

Zábavní park je turistická atrakce, která je podobná kasinu nebo pamětihodnostem. Způsob, kterým ve hře zábavní park používáte, je ovšem docela odlišný od způsobu, jakým ve hře zmíněné věci používáte. Našim cílem nebylo jen přidat do hry novou budovu, která vylepší vzhled města jeho oblibu u obyvatel, ale také přidat novou formu zábavy (a taky trochu práce) pro starosty samotné. Přesně tím je nový zábavní park – kromě správy města se totiž budete muset samostatně starat také o ekonomiku a fungování celého parku. Jde téměř o takovou mini-hru. To nezní špatně, ne?

Nejdříve ze všeho si musíme vyjasnit jednu věc: jak město získává ze zábavního parku peníze? Je to poměrně jasné – za každé svezení na kolotoči nebo nákup u stánku Simíci platí peníze. Že přijdou do parku na návštěvu, ovšem ještě automaticky neznamená, že se opravdu svezou nebo si koupí zmrzku. Tady je hlavní rozdíl oproti pamětihodnostem a kasinům kde dostáváte zaplaceno za každého Simíka, který do nich přijde. Je proto nutné dbát na správné rozvržení zábavního parku a plánovat jej tak, abyste mohli co nejvíce profitovat.

Váš první krok by měl být postavení jedné ze tří hlavních bran. Každá brána k sobě má už nadefinovanou jednu atrakci, jeden stánek a kousek chodníku (cesty). Chodník budete určitě chtít prodloužit dál – vytvoříte si tím místo pro další moduly, kde můžete postavit dodatečné stánky a atrakce.

Hlavní atrakce - Horské dráhy, autíčka, obří ruské kolo – to jsou hlavní taháky vašeho zábavního parku. Jsou důvodem, proč Simíci do parků chodí. Mají velkou kapacitu a hlavně vylepšují turistické hodnocení vašeho města. Vyšší turistická atraktivita pochopitelně znamená více navštěvujících turistů – a to je pro byznys vždycky dobrá věc. A ještě jedno velké pozitivum hlavních atrakcí: hlavní atrakce vždycky zaručeně přitáhnou nejvíce návštěvníků, navíc většinou k nim Simíci jdou jako k prvním, takže skvěle poslouží při usměrňování proudů Simíků k místům, kde je chcete mít.

Více detailů se dočtete na české oficiální stránce o SimCity.

EA zatím neodhalilo cenu, avšak balíček bude přístupný již zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama