Detaily o třetí hře Vampire: The Masquerade
Novinka Detaily o třetí hře Vampire: The Masquerade

Detaily o třetí hře Vampire: The Masquerade

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch

Do třetice temné příběhové RPG se třemi hratelnými upíry.

Reklama

S franšízou Vampire: The Masquerade se nám najednou roztrhl pytel. Nebývá zvykem, že jediná řada má ve výrobě rovnou trojici her, navíc od různých tvůrců a dokonce od různých vydavatelů! Jako první na řadě dorazí Vampire: The Masquerade - Coteries of New York, což je dobrodružná hra z upírského New Yorku od polského studia Draw Distance. To si ji samo vydá 4. prosince 2019 na PC (digitálně na Steamu) a zkraje příštího roku i na Switch jako zcela první hru série Vampire na této platformě.

Nejspíše až ve druhé polovině roku 2020 (přesné datum vydání hra nemá) pak jako druhé v pořadí přijde také RPG, ale tentokráte akční, a to v podobě Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 od amerického studia Hardsuit Labs a vydavatele Paradox Interactive. Dorazit má na PC, PS4 a X1 v digitální i krabicové verzi. Odehrávat se bude pro změnu v Seattlu.

Jako poslední třetí titul až v roce 2021 vyjde příběhové RPG Vampire: The Masquerade - Swansong. Tento titul od francouzských vývojářů Big Bad Wolf a vydavatele Big Ben Interactive totiž doposud neměl stanovený podtitul. Swansong znamená labutí píseň, tedy označení pro něco povedeného, co se ale stalo již dříve.

 

Detaily o třetí hře Vampire: The Masquerade

 

Celá videoherní série Vampire je postavena na univerzu původního stolního RPG Vampire: The Masquerade z roku 1991, které se stále prodává již v páté edici. Práva na tento svět zvaný World of Darkness vlastní americká společnost White Wolf Entertainment, jež doposud poskytla licenci Vampire na více než 850 produktů od knih, stolních her, videoher až po televizní seriály.

Mateřskou společností White Wolfa je sám Paradox Entertainment, takže poskytováním licencí si vlastně do jisté míry platí vlastní vývoj Bloodlines 2. Ze světa World of Darkness navíc vyjde ještě čtvrtá hra, ovšem mimo vlastní svět ságy Vampire, a to v podobě dalšího akčního RPG Werewolf: The Apocalypse - Earthblood. To vyvíjí další francouzské studio Cyanide (autoři posledního Call of Cthulhu, skřetí série Styx či simulátorů silniční cyklistiky) opět ve spolupráci s vydavatelem Big Ben Entertainment. Tato hra má vyjít také příští rok na PC, PS4 a X1.

Ale vraťme se k prvním detailům o Vampire: The Masquerade - Swansong. Je to jediná hra z tohoto kvarteta, která výrazně upřednostní příběh před akcí, je postavena na nejnovější páté edici stolního RPG Vampire: The Masquerade a chopíte s v ní tří hratelných postav. Každá postava z jiného klanu má mít odlišný příběh, který se u všech tří propojuje v úsilí zabránit prozrazení existence upírů v reálném světě. Právě příští rok to bude dvacetileté výročí od vydání první videohry série – Vampire: The Masquerade – Redemption. Žádná média o Swansongu ještě nebyla uvolněna.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama