Diablo 3 prodalo přes 14 milionů kusů
Call of Duty: Ghosts Novinka Diablo 3 prodalo přes 14 milionů kusů

Diablo 3 prodalo přes 14 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

29

Akcionáři Activision Blizzard mohou být spokojeni, i když Call of Duty: Ghosts se zatím neprodává podle představ. I přesto bylo <strong>ohlášeno nové CoD na příští rok</strong>.

Reklama

Activision Blizzard přestoupil před své akcionáře s velmi kladnými výsledky. Tamní šéf se pochlubil, že Diablo 3 ve verzích pro PC a konzole prodalo dohromady přes 14 milionů kusů. Z toho měli pochopitelně akcionáři radost, i když se nedozvěděli, jak se na tom podílely jednotlivé platformy. To ovšem lehce zjistíme, už v srpnu loňského roku měla PC/Mac verze Diabla III přes devět milionů prodaných kopií. Na konci téhož roku to bylo ještě lepší, to se Activision Blizzard chlubil, že si hráči koupili více než 12 milionů kusů.

Z toho lze usoudit, že na prodejním úspěchu Diabla 3 zas tolik PlayStation 3 a Xbox 360 verze zásluhu nemají, což je pochopitelné. Značka Diablo žije především na počítačích, i když nikdo nevylučuje, že by v budoucnu mohla z větší části zaujmout také konzolové hráče, kde třetí díl sklidil pozitivní ohlasy zejména za skvěle fungující hratelnost a přepracované ovládání pro gamepady.

"V příštím roce očekáváme nové Call of Duty a Skylanders, stejně tak Destiny. Jsme odhodláni i nadále investovat do MMO."

Rovněž víme jak je na tom ve skutečnosti Call of Duty: Ghosts. Poslední díl sice na tržbách utržil za prvních 24 hodin krásnou miliardu amerických dolarů, avšak v prodejích se mu nedaří zas až tak dobře. Zatím nedokázal překonat Black Ops 2, takže ani Grand Theft Auto V. Activision se totiž chlubí pouze tržbami, které vyinkasoval od obchodníků a distributorů, nikoliv klíčových zákazníků, respektive hráčů.

I přesto je na tom Call of Duty stále velmi dobře a Activision tvrdí, že prodeje budou ještě lepší díky příchodu next-gen konzolí. Na tom pochopitelně něco bude. Není tak divu, že Activision na příští rok ohlásil další díl, stejně tak jako v případě Skylanders. Právě tenhle dětský fenomén je nejprodávanějším titulem ve svém žánru. Dokonce se Black Ops 2 a Skylanders Giants může pyšnit tím, že patří mezi pět nejprodávanějších her v Evropě a Severní Americe za poslední fiskální rok.

To pochopitelně Activisionu Blizzard dokázalo vynést krásných 691 milionů dolarů za Q3 2013, což je sice o 18 procent méně než v případě Q3 2012, kdy to bylo 841 milionů dolarů. I přesto je společnost spokojena, a to i když ji dělá vrásky odliv placených hráčů World of Warcraft. Za Q2 mělo tohle MMO zhruba 7,7 milionů předplatitelů. V květnu to bylo 8,3 milionů.

Zástupci Activision Blizzard se závěrem nechali slyšet, že budou i nadále vydávat nové hry ze série Call of Duty a Skylanders a nebudou se bát investovat do masivně multiplayerových RPG her a už se nemohou dočkat, až vyjde sci-fi střílečka Destiny (PS4, Xbox One, PS3 a X360) od Bungie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama