Diablo IV se na PC dočká rychlejšího načítání
Diablo Novinka Diablo IV se na PC dočká rychlejšího načítání

Diablo IV se na PC dočká rychlejšího načítání

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

23
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Mělo by jít teprve o druhou hru s podporou nové technologie.

Reklama

Před necelými dvěma týdny Blizzard ve spolupráci se společností Nvidia oznámil, že chystané Diablo IV nabídne podporu technologie DLSS 3. Už tehdy se spekulovalo o tom, že by hra mohla hráčům na počítačích přinést i další zajímavou novou technologii v podobě DirectStorage od Microsoftu.

Uživatelé na Redditu si při bližším zkoumání herních dat v nedávno skončené betaverzi povšimli souborů dstorage.dll a dstoragecore.dll, které s největší pravděpodobností dokládají přítomnost DirectStorage.

Tato technologie, kterou vyvíjí Microsoft, má při použití NVMe SSD disku v kombinaci s Windows 11 zkrátit nahrávací časy o 20 až 40 %. Dosud jedinou hrou, která tuto funkci oficiálně podporuje, je v lednu vydané Forspoken od Square Enixu.

Diablo IV by se tak stalo teprve druhou hrou, která nabídne podporu této technologie. V minulosti se mluvilo o tom, že by DirectStorage mělo formou aktualizace zamířit také do next-gen verze třetího Zaklínače. Diablo IV vychází 6. června na PC (Battle.net) i konzole PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Bližší informace o hře vám nabídnou naše dojmy z hraní bety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama