DICE uvažovalo o odložení next-gen verzí Battlefieldu 4
Battlefield 4 Novinka DICE uvažovalo o odložení next-gen verzí Battlefieldu 4

DICE uvažovalo o odložení next-gen verzí Battlefieldu 4

Michal Burian

Michal Burian

25

Po Watch Dogs a DriveClub by nás tak čekalo další odložení. To se ale nekoná. Proč DICE o tom uvažovalo?

Reklama

Tento týden si bude pravděpodobně pamatovat každý, kdo si předobjednal konzoli PlayStation 4 nebo Xbox One. Měsíc před vydáním jsme se dozvěděli o odložení hackerské akce Watch Dogs od Ubisoftu a dnes to samé i v případě závodního titulu DriveClub od Sony, respektive Evolution Studios (tvůrci série MotorStorm). O přesných důvodech jsme se ani v jednom případě nedozvěděli nic, za vděk tak můžeme vzít vyjádření švédského týmu z EA DICE, který uvažoval o odložení next-gen verzí válečné střílečky Battlefield 4.

Přiznal to sám producent Patrick Bach pro GamesIndustry s tím, že je velmi těžké držet krok se změnami, když připravujete hru pro hardware, který teprve vyjde. Dá se to pochopit, vždyť vývojáři měli jen pár měsíců na to, aby se podrobně seznámili s konzolemi PS4 a Xbox One, což podle všeho nestačí.

"Myslím, že někteří lidé si nedokážou představit jak těžké je vytvořit hru ve stejnou dobu jako hardware. Všechno je v tomto případě velmi komplikované," řekl Bach při diskuzi o odložení next-gen titulu Watch Dogs.

"Nemám jim to za zlé (odložení Watch Dogs, poz. redakce). Musíte překonat spoustu problémů a přitom vás tlačí čas, abyste hru stihli dokončit a vydat v den uvedení konzolí. My jsme naštěstí překonali všechny překážky. Je to těžký boj pro každého, kdy se zaměřujete na menší funkce. S těmi velkými mohou být problémy."

Producent Patrick Bach naznačil, že Battlefield 4 nenabídne tu pravou next-gen vizi, stejně jako většina launch titulů PS4 a Xbox One. To ostatně řekl jeden z vývojářů již v srpnu, kdy se nechal slyšet, že museli v DICE udělal několik nutných kompromisů u PS4 a Xbox One verzí Battlefieldu 4.

Když to vezmu kolem a kolem, tak by možná bylo lepší, kdyby všechny hry pro next-gen konzole byly odloženy a tvůrci dostali více času, aby se mohli s novým hardwarem detailně seznámit a vymáčknout tak z konzolí mnohem více šťávy. To by jim ale nesměl šlapat na paty vydatel, který se už třese na příval peněz, ať už jde o Ubisoft, Sony, Microsoft, Electronic Arts, Activision… Co si budeme povídat, jsou to přece společnosti, které se zodpovídají svým investorům, a ty se nezajímají o nic jiného než o peníze.

Battlefield 4 vychází 1. listopadu na PC, PS3 a Xbox 360. Next-gen verze budou následovat zároveň s uvedením PS4 a Xbox One na trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama