Dnes vychází první část nového komiksu ze světa Zaklínače
Novinka Dnes vychází první část nového komiksu ze světa Zaklínače

Dnes vychází první část nového komiksu ze světa Zaklínače

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15

Po úspěšném komiksu Skleněný dům přichází druhý příběh s názvem Fox Children. První z pěti částí je k dispozici už nyní.

Reklama

Značka Zaklínač už dávno není jen doménou knih a počítačových her. V nedávné době jsme tu měli deskovou hru, mobilní MOBA hru a také pár komiksů. V době vydání Zaklínače 2 vyšel dvoudílný příběh Zájmy státu a před několika měsíci došlo k vydání pětidílného komiksu s názvem Skleněný dům (House of Glass).

Právě na Skleněný dům tak trochu navazuje nový komiks nazvaný Fox Children. Z hlediska příběhu sice na sebe komiksy nejsou napojené, ale autoři jsou stejní. O napsání děje se tedy i tentokrát postaral Paul Tobin a kresby má na svědomí Joe Querio.

V komiksu se Geralt dostane na záhadnou loď obývanou hlupáky, vyvrženci i zločinci. Někteří pasažéři jsou ale nebezpečnější než jiní a jeden z nich dokonce skrývá strašlivé tajemství. Stojí za to zmínit, že Geraltovi dělá v komiksu společnost trpaslík Addario Bach, kterého si můžete pamatovat z Bouřkové sezóny, nejnovější knihy od Andrzeje Sapkowského, která u nás vyšla v listopadu loňského roku. Celkově se zdá, že může mít děj komiksu dost společného s určitou částí knihy, pokud se dá soudit podle postavy Addaria, zasazení na lodi i samotného názvu komiksu.

Stejně jako Skleněný dům, i Fox Children je rozdělené na pět částí a první z nich byla vydána právě dnes. Zatím je k dispozici pouze v angličtině a fyzická verze je k mání jen na území Spojených států. Digitální verze je však k dispozici všem, a to buď přes Dark Horse aplikaci pro iOS a Android, nebo přes obchod na webu. Zdarma se můžete podívat na čtyři stránky, celá první část stojí 3,99 euro.

Pokud byste rádi českou verzi, nezbývá než doufat, že se komiksu ujme nakladatelství Crew. České tištěné vydání komiksu Skleněný dům, o které se také postaralo právě Crew, se rozhodně povedlo, i když jde o poměrně nákladnou záležitost. Dá se proto očekávat, že si k nám touto cestou najde cestu i Fox Children. Jen to nejspíš bude nějakou dobu trvat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama