Dočkáme se herních cut-scén jako filmů?
StarCraft Novinka Dočkáme se herních cut-scén jako filmů?

Dočkáme se herních cut-scén jako filmů?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

8

Šéf Activision Blizzard, Bobby Kotick, odhalil velkou pravděpodobnost, že začne společnost v blízké budoucnosti prodávat filmečky z her jakožto plnohodnotné filmy.

Reklama

Na dnešní mediální konferenci v Kalifornii Kotick řekl, že jsou in-game ukázky ve StarCraftu 2 natolik skvělé, že by je mohl vydavatel sestříhat a digitálně vydat jako samostatný film pro všechny fanoušky. To se dle Koticka může stát v nejbližších pěti letech.

Kotick dále pokračoval sdělením, že je jeho obchodní model propracovanější, než jakým se mohou pochlubit filmová studia a dokonce dodal, že digitálně distribuovaný film StarCraft by smetl jakýkoliv rekord víkendových filmových premiér.

„Na rozdíl od filmových studií, jež mají předdefinovaný distribuční model a musí film provádět zástupem kinosálů, které si berou svá procenta ze zisku by nám stačilo se obrátit k fanouškům a potenciálním divákům a říci: „Máme tady skvělou hodinu, hodinu a půl nastříhaného videa, jež bychom pro vás chtěli zpřístupnit za 20, 30 dolarů,“ měli bychom tu největší kasový trhák kinematografie.“

Že by splněný sen? Každý, kdo viděl trailer Ghosts of the Past nemůže, než souhlasit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama