Dohráli jsme Life is Strange: Out of Time
Speciály Life is Strange Článek Dohráli jsme Life is Strange: Out of Time

Dohráli jsme Life is Strange: Out of Time

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

16

Po pár měsících čekání je tu konečně druhá epizoda Life is Strange. Vyvedla se stejně jako její první díl?

Reklama

Dojmy z hraní PC verze

První část Chrysalis ve mně při hraní vzbudila sympatie k tomuto zajímavému dílku. Přeci jen teenagerka ovládající čas je věc, která se nevidí každý den. Out of Time nám tentokrát ukáže pokračování bouřlivého příběhu hlavní hrdinky Max.

Internetová hvězda

Hlavní aktérkou této epizody bude, krom Max, také Kate Marshová. Jde o počestnou katolička, kterou trápí zveřejněná inkriminující nahrávka, na které nedělá zrovna Bohu milé věci. Video se šiří rychlostí lesního požáru a situace se pomalu, ale jistě začíná vymykat kontrole. I přesto, že budete s Max Kate hodně podporovat, příběh se nebude točit jen kolem ní. Znovu zde bude řada zajímavých charakterů, které při hraní zaujmou vaší pozornost a vzbudí ve vás touhu poznat jejich život o něco lépe. Každý totiž není takový, jaký se na prvním pohled zdá být. V průběhu děje si opět budete rozvíjet vztah s každou z postav. Nejvíce se kolem vás ale budou točit Chloe a Kate. Obě vás budou potřebovat a bude jen na vás, pro kterou z nich se rozhodnete. V jednom životě ale nemůžete ovlivnit vše.

Cesta do města

Tentokrát se vaše dobrodružství totiž nebude odehrávat jen na školních pozemcích a uzavřených interiérech. Zavítáte i do města, které vám nabídne řadu nových postava míst, kam můžete nakouknout. Na ulici dokonce narazíte i na budoucího milionáře. Nejvíce živě působí bistro u Dvou velryb, kde jsou místní policisté pečení vaření. I v této kavárně jsou vystaveny plakáty zmizelé Amber, kterou stále hledáte. Poté, co trošku prozkoumáte město, zavítáte ještě s Chloe na skládku, kde má vaše kamarádka tajnou základnou, v niž vždy nalezne klid a mír. V této svatyni odpočinku si můžete spolu vydechnout a zaposlouchat se do výborného soundtracku, který je znovu na vysoké úrovni.

Motýlí efekt znovu funguje na jedničku. Každé z vašich minulých rozhodnutí se plně promítá do děje Out of Time, takže předpokládám, že i současné volby budou mít stejnou váhu, která se promítne až v příští kapitole. Vracení času mi přijde oproti první epizodě křečovité. Hra vás v určitých momentech do vracení určitých okamžiků přímo nutí, což není moc dobře.

A jedeme dál

Po dohrání druhé epizody musím říct, že oproti prvnímu dílu má mnohem mohutnější spád než úvodní kapitola. Každé z rozhodnutí, které jste v Chrysalis udělali, se plně promítá do děje. Jednoduše řečeno má své následky. I přesto, že byl začátek Out of Time trošku slabší, konec to nakonec plně zachránil a my se nyní můžeme těšit na další tři díly tohoto strhujícího příběhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama