Dojmy z bety The Crew 2
Preview The Crew 2 Článek Dojmy z bety The Crew 2

Dojmy z bety The Crew 2

Michal Jonáš

Michal Jonáš

32
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Zahráli jsme si uzavřenou betu arkádových závodů od Ubisoftu. Jaké jsou naše dojmy?

Reklama

Arkádové závody v rozlehlém a otevřeném světě The Crew z roku 2014 do dnešního dne hrálo na všech platformách přes 12 milionů hráčů, což je více než dostatečný úspěch, aby po necelých čtyřech letech Ubisoft navázal připravovaným druhým dílem. Než ke konci tohoto měsíce The Crew 2 vyjde, tvůrci z lyonského studia Ubisoftu Ivory Tower svoji druhou hru zatěžkali posledním uzavřeným beta testem, který spustili mezi 31. květnem a 4. červnem. Díky Zingu si ostatně stovka z vás mohla betu The Crew 2 zahrát, pro ty ostatní pak nabízíme následující řádky našich dojmů.

Pokud jste s předchozí The Crew měli tu čest, tak se v nástupci rychle zorientujete. Autoři ostatně beze studu přiznávají, že The Crew 2 z jedničky přímo vychází a je postavena na základech staršího dílu. První The Crew, jestli něčím, tak ve své době udivovala bezprecedentně obřím a plně otevřeným světem takřka celých USA, přičemž i podruhé, což je možná trochu škoda, tvůrci původní model mapy znovu využili. Na prakticky stejné rozloze celých kontinentálních Spojených států ovšem vytvořili drtivou většinu lokací znovu.

Zase ta Amerika

Jakkoli můžete narazit na podobná místa, v drtivé většině jsou části světa nově vymodelované v detailnějším hávu, byť se stále nemůžu ubránit pocitu, že jiný kontinent či alespoň třeba jeho jižní část, by hře prospěla více než zase ten samý svět Severní Ameriky. Co myslíte? Zdejší staronová mapa dostala název Motornation, přičemž stojí kulisami velkolepého závodního klání na vodě, zemi i ve vzduchu napříč celou zemí. Právě citelně širší nabídka vozidel, nově i s vodními a vzdušnými prostředky, má být tím hlavním lákadlem The Crew 2, které se tak alespoň v oblasti řiditelných vozidel oproti svému předchůdci podstatně více rozkročuje rovnou do několika žánrů.

„Vaším hlavním úkolem je vydělávání peněz a sbírání followerů.“

V betě bylo přístupných celkem 272 různých strojů (na většinu z nich si ale musíte napřed vydělat), mezi nimiž samozřejmě i nadále hrají prim automobily a motocykly, tedy vozidla použitá už v prvním dílu. Nově se ale objevují rychlé motorové čluny a také sportovní a akrobatické letouny. Nicméně zde najdete třeba i vrtulník a kompaktní vznášedlo, přičemž velká část garáže, loděnice i hangáru patří znovu skutečným a licencovaným prostředkům. Ale objevíte tu i různé tunerské kreace jako např. malé „cinquecento“ od Fiatu s namontovanými obřími pneumatikami ve stylu bigfootů. Snad jen na ty čtyřkolky se tu kupodivu zapomnělo...

Více svobody na každém kilometru

Závodní park je od toho v jedničce mnohem rozmanitější, což se dá říci i o typech závodů napříč celými USA, kdy si v každou chvíli můžete svobodně vybírat z nepřeberné a stále občerstvované nabídky jízd a soutěží ve třech různých prostředích. Beta neobsáhla úplně všechny podniky, protože těch má být ve finále několik stovek, ale skrze rozlehlou mapu USA dala dobře nakouknout do čtyřech z celkových pěti závodních skupin. Do dvojky v Ubisoftu chtěli ještě více svobody než v prvním The Crew a tak lze nyní dojet, doplout a doletět prakticky kamkoli. Však zrovna v kokpitu letounu se můžete z výšky vydat do jakéhokoli zákoutí celé mapy, jež je znovu velmi obsáhlá.

Podobně i závodní náplň kombinuje všechny možné povrchy, takže vás čekají silnice i terény, nízké průlety i vysoká akrobacie a vodní závody navrch. Při hraní mi skoro až přišlo, že už je těch druhů jízdy snad až moc, přičemž je hra lifruje bez ladu a skladu jak na běžícím pásu. Na úvod vás hned posadí do sportovního vozu v městských ulicích, abyste o pár okamžiků záhy vypluli na řeku, přeletěli vysoké mrakodrapy a skončili zase v jiném depu daleko od civilizace mezi přírodními velikány. Přitom jistě sami poznáte mnohá známá zákoutí (např. Monument Valley, Key West, Mys Canaveral atd.), nicméně mapa samozřejmě ani podruhé není žádnou přesnou kopií Spojených států.

Styl jako v Need for Speed

Už od začátku, kdy si vybíráte svoji postavu, mě iritovala ta rádoby „cool atmosféra hroznejch závodních tvrďáků“, kteří zásadně nosí stejnou kšiltovku či jeden typ nevzhledného kulicha v létě a rozjíždějí se zásadně kufrem napřed. V Americe je to asi populární (pro tento trh je hra ostatně hlavně zacílena), ale mně podobná stylizace jako v posledním Need for Speed či Gravelu přijde snad až trapná. Proto jsem přiblblé okecávačky vašich průvodců, kteří vám tolikrát lezou do zadku, záhy přeskakoval. Ivory Tower ale sází na nový příběh civilního závodníka (to jste jako vy), jenž v soutěžích zastupuje hlavního sponzora celého podniku, výrobce sportovních kamer Live. A proto se ani nedivím, že vám tu podkuřují a rozdávají nová a drahá vozidla jen tak na první pokec...

Vaším hlavním úkolem je nejen vydělávání peněz skrze finanční prémie za dobře absolvované závody a jízdy, ale také sbírat nové a nové followery, vlastně úplně stejně, jak to před pěti lety zkoušel GRiD 2 od Codemasters. Celkových 14 typů závodů, od silnic přes terény a vodu až po vzduch, je ovšem dostatečné číslo na to, aby vás zdejší závodění jen tak neomrzelo. Na The Crew 2 se mi líbí, že prakticky stále tu máte na výběr z myriády možností co dělat, co jet a kam se vrtnout. To je oproti svázanější jedničce, která vás více vedla za ručičku, podstatný rozdíl. Hra ukládá posledních 10 minut vaší jízdy, takže se už jen hrabete v opakovačkách, případně fotíte momentky. Někdo si nejdříve v klídku objede celou mapu po ikonické Route 66 nebo kalifornském slunečném pobřeží, zatímco jiný si vytuní své auto a vrhne se zpátky do víru závodění na X způsobů.

Obrovitý svět naplněný po okraj

Vždy jsem za největší závodní hry po stránce obsahu považoval sérii Forza Horizon, ale tady to vypadá, že jí The Crew 2 možná i překoná. Na kompletní dokončení vyžaduje starší The Crew u zkušenějšího hráče kolem 70 hodin, ovšem tvůrci sami chtějí tuto metu ještě navýšit, např. skrze nově vydávané turnaje a cíle. Trochu mne ale zklamal mrzký počet osmi účastníků na startu, což je stejná hodnota roštu jako minule. Vývojáři se zejména na konzolích musí popasovat s paměťovými a výkonovými omezeními, protože velký, živý a plně otevřený svět s proměnlivým počasím a denní dobou je na výkon pěkný otesánek.

„The Crew 2 je svobodnější a rozmanitější než první díl.“

Zřejmě i proto byla grafika na testovaném Xboxu One S jen průměrná, načítání vzdálenějšího okolí bylo dosti zjednodušováno a navíc se hra občas citelně škubala, že o nějakých trvalých 60 FPS nemůže být ani řeč. Dívali jste se na „zasněžená“ auta při jízdě v zimních oblastech Aspenu? Jako by na ně někdo chrstnul plný kbelík bílé barvy. Přitom by měl obrázek podle slov studia těžit z vyšší dohlednosti, jemnějších objektů a nové práce se stíny a nasvícením. Nevím, alespoň u Microsoftu mi ten rozdíl od jedničky moc výrazný nepřišel, v tomto bude jasně nejlepší PC verze, které bych dal, pokud možno přednost.

Dojmy z bety The Crew 2

Bezchybné to není

Necelý měsíc před vydáním už je hra prakticky hotová, takže poslední opravy a úpravy na základě zpětné vazby z bety již vývojáři směřují do záplat. Ostatně, sněžení v Kalifornii působí divně, když hned za hranicemi v Nevadě sluníčko snad ani nezajde a možná jste si také všimli stále stejných chodců kolem silnic, kteří se totožně a dost cukavě pohybují v podivných křečích. Několikrát mi hra ztratila online nit i když jsem byl normálně na síti, protože i dvojka vyžaduje neustálé připojení k internetu. Ještě bych dodal, že uložený postup z bety se prý do plné verze nepřenese.

The Crew 2 je prakticky za dveřmi, přičemž z této takřka finální ochutnávky je vidět, že se Ubisoft zaměřil hlavně na uplatnění připomínek komunity z prvního dílu, takže jakkoli je na první pohled dvojka velmi podobnou hrou, nyní je ale mnohem svobodnější a vlastně i rozmanitější. Mne osobně třeba čluny absolutně neoslovily, zatímco létání jsem si užil. Právě přes nové disciplíny chce Ubisoft k sérii přitáhnout nové hráče, kteří třeba jedničku minuli. Jestli se to povede, se dozvíme po 26. červnu, kdy The Crew 2 na PC, PlayStation 4 a Xbox One vychází.


Hru předobjednáte v Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama