Dojmy z hraní plné verze King's Bounty II
Preview King's Bounty 2 Článek Dojmy z hraní plné verze King's Bounty II

Dojmy z hraní plné verze King's Bounty II

Ondřej Partl

Ondřej Partl

22
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jak se nám po třiceti hodinách zatím líbí nové tahové RPG?

Reklama

V první polovině července jste si na Zingu mohli přečíst naše první dojmy z desetihodinové ukázky pokračování kultovní série King‘s Bounty, z nichž jste se dozvěděli, že se autoři opravdu nebojí velkých změn, kdy značku poměrně výrazně směřují k čistokrevnému RPG, jenž je mimoděk ozvláštněno o tahové souboje. Toto snažení pak je rozhodně sympatické, avšak preview verze ukazovala i několik trochu nepříjemných neduhů, kdy mezi ty nejvýraznější patřil především příběh a zdejší dialogy. Nicméně nyní jsme se již přenesli časem o více než měsíc dopředu, tedy do doby, kdy jsme v plné verzi prozatím strávili necelých 30 hodin našeho života, z nichž vám právě teď přinášíme naše aktualizované pocity.

  • Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 24. 08. 2021
  • Výrobce: 1C Entertainment
  • Žánr: RPG s tahovými souboji
  • Česká lokalizace: Ano (titulky)
  • Multiplayer: Ne
  • Přístupnost: 16+
  • Cena: 1 299 – 1 699 Kč v obchodě Xzone

Království v ohrožení

Jestliže jste náhodou předchozí článek nečetli, případně stále nevíte, o čem King’s Bounty II je, tak zde uvedeme, že se jedná o RPG viděné ze třetí osoby, v němž zachraňujete fantasy království před ničivou hrozbou. Tohoto údělu se pak snažíte dosáhnout v klasickém duchu, kdy se procházíte jednou z několika lokací, povídáte si s lidmi, dostáváte a plníte úkoly, sbíráte či nakupujete výbavu a celkově se během toho všeho vylepšujete.

Procházíte lokace, plníte úkoly a vylepšujete se.

Čas od času pak na mapě objevíte skupinku nepřátel, kterou se za pomoci vaší armády pokusíte v rámci tahového souboje zlikvidovat, přičemž zde na řadu přijde kouzlení, speciální schopnosti jednotek, různé efekty či terén prostředí. A všeobecně se jedná o poměrně příjemnou zábavu. Ovšem s nemalými chybami.

Hořkosladká výprava

Téměř každá část hry vám totiž bude neustále připomínat, že si autoři zřejmě ukousli až příliš velké sousto. V podstatě kdyby se hra dala popsat jediným slovem, tak by jim bylo „neohrabanost“. To znamená, že zdejší postavy mají opravdu toporné animace, pohyb po mapě je občas krkolomný a zdlouhavý (hlavně ve městech), navigace v uživatelském rozhraní by mohla být vyřešena příjemněji (především u úkolů) a čas od času narazíte na nějaký ten bug. Vizuál má pak svá nejlepší léta také za sebou, avšak se titulu nedá upřít, že čas od času vytvoří esteticky pohledné kulisy (PS4 varianta hraná na PS5 – kromě rychlejšího načítání zde nejsou žádné výraznější bonusy, tudíž doufejme v brzký upgrade na plnohodnotnou PS5 verzi). Na druhou stranu však chválím hudbu, která nabízí zaklínačovsko-gothicovskou příchuť.

Kdyby se hra dala popsat jediným slovem, tak by jim bylo „neohrabanost“.

Samostatnou kapitolou je následně příběh. Ten sám o sobě rozhodně není žádným úžasným literárním dílem, ale v rámci žánru docela funguje a v pozdějších fázích dokonce začíná budit zvědavost. Problém je ale v tom, že je podán vskutku pochybnou formou. Dialogy často vyloženě šustí papírem, kdy navíc působí dojmem, že byly dohromady poslepovány na sílu a lehce náhodně. Kvůli tomu se mnohdy stává, že různé situace působí nechtěně vtipně, zatímco úmyslná snaha o humor jen málokdy padá na úrodnou půdu. Autoři se tak sice chlubí tím, že jim inspirací byla díla, jako je Pán prstenů či Nekonečný příběh, ale k takovým kvalitám se ani nepřibližují. A stále mám velký problém se zdejšími hrdiny, kdy ani jedna ze tří postav mi jednoduše není sympatická, což je v RPG vskutku problém. Situaci nepomáhá ani otrávený dabing.

A přece baví!

I přes všechny tyto výtky ale upřímně musím říct, že se u hraní bavím a z nějakého důvodu mám ono oblíbené nutkání, kvůli němuž chci i nadále pokračovat. Za tuto skutečnost se určitě zasluhují hlavně souboje, jenž jsou občas příjemnou výzvou, u které musíte zapojit všechny vaše mozkové buňky, vyhodnotit správně situaci na bojišti a připravit si správné taktiky. Neustálý zisk a potkávání nových jednotek posléze zajišťuje příjemnou variabilitu, nechávající vás v napětí z toho, co potkáte příště.

Souboje nabízí příjemnou výzvu.

King’s Bounty II tak zřejmě nebude obsazovat žebříčky nejlepších titulů roku, avšak pro fanoušky podobného typu her nabídne hned několik desítek hodin zábavy. Jen je potřeba počítat s tím, že je třeba leccos odpustit.

Plnohodnotnou recenzi můžete očekávat již brzy.

Titul si lze pořídit v obchodě Xzone, kde stále můžete získat stylový kameninový korbel.

Dojmy z hraní plné verze King's Bounty II
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama