DOOM Eternal přibližuje PvP mód Battlemode
DOOM Eternal Novinka DOOM Eternal přibližuje PvP mód Battlemode

DOOM Eternal přibližuje PvP mód Battlemode

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Tvůrci navíc představili nového démona, Doom Huntera.

Reklama

DOOM Eternal má být největší hvězdou letošního QuakeConu, přičemž mu byla věnována nejvýraznější pozornost už během úvodní tiskové konference. Na ní byl přiblížen PvP mód Battlemode, který obsadil místo nepříliš populárního multiplayeru v předešlém díle a který postaví jednoho hráče v roli Doom Slayera proti dvěma hráčům v úlohách démonů. Tvůrci slibují možnost zakusit vzrušení ze singleplayerové kampaně spolu s přáteli, a to během zápasů, z nichž vyjde jako vítěz ta strana, jíž se bude lépe dařit napříč pěti koly.

Při vydání DOOMu Eternal nabídne Battlemode 6 unikátních map a 5 hratelných démonů. Patří mezi ně Revenant, Pain Elemental, Mancubus, Marauder a Archvile. Další mapy a démoni obohatí hru po vydání, a to zcela zdarma. Každá strana konfliktu přitom slibuje poněkud odlišný zážitek. Když se nacházíte v kůži Doom Slayera, máte k dispozici kompletní výbavu se všemi zbraněmi a modifikacemi, tedy stejně jako v singleplayeru. I zde platí, že brutálními likvidacemi zblízka si můžete nechat obnovit zdraví, zatímco úspěšné útoky motorovou pilou zajistí dodatečný přísun munice. Upalování nepřátelských démonů má dokonce za následek obnovu zbroje.

Aby měli démoni šanci, musí vzájemně spolupracovat, díky čemuž se na mapě objeví démoni ovládaní umělou inteligencí nebo všelijaké pasti. Každý hratelný démon navíc díky příslušným schopnostem vybízí k odlišnému hernímu stylu a s každým lze vymýšlet různou strategii. Určité schopnosti, které jsou omezené cooldownem, mohou také Doom Slayerovi dočasně zabránit hromadění zdraví, munice a zbroje.

Zajímavé je, že démoni ovládaní hráči mohou Doom Slayera vidět kdykoliv, klidně i přes zdi, tedy pokud se mu nepodaří ztratit se byť jen na okamžik z dohledu. Toho lze dosáhnout díky využívání prvků v prostředí, jež umožňují rozpoutat hotovou hru kočky s myší. Dobrý Doom Slayer se musí také správně a rychle pohybovat za pomoci několika prvků, které jsou k dispozici na každé mapě, ať už jde o tyče, trampolíny nebo dva protilehlé portály.

Jakmile se v roli Doom Slayera zbavíte jednoho ze dvou hráči ovládaných démonů, máte 20 vteřin na to, abyste zlikvidovali jeho kolegu a tím vyhráli kolo. Když neuspějete, padlý démon se respawnuje s polovičním zdravím. Kolo skončí, když jsou zabiti oba démoni nebo Doom Slayer, přičemž mezi jednotlivými koly si můžete kupovat různé schopnosti, vylepšení či superzbraně. Stačí vyhrát jediné kolo a můžete získat přístup k velmi silným zlepšovákům, díky nimž se do boje zapojí třeba zbraň BFG nebo obrovitý Baron of Hell.

Tvůrci navíc představili nového démona, s nímž se setkáme minimálně v singleplayerové kampani. Jmenuje se Doom Hunter a podle všeho nejde o žádného drobečka, takže konfrontace s ním bude nepochybně zábava.

DOOM Eternal vychází 22. listopadu 2019 pro PC, PS4, Xbox One, Switch a Stadii od Googlu. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama