Dubnové prodeje v českých herních obchodech
Novinka Dubnové prodeje v českých herních obchodech

Dubnové prodeje v českých herních obchodech

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tuzemské herní obchody a dubnové prodejní žebříčky.

Reklama

České herní obchody Xzone a JRC přinesly stejně jako v předešlém období své žebříčky nejprodávanějších her za uplynulý měsíc. Níže se můžete podívat na seznam nejúspěšnějších her za měsíc duben.

Xzone

V Xzone si prvenství odnesla zombie akce Dead Island 2, která je následována akční adventurou Star Wars Jedi: Survivor. Tyto dva AAA tituly na třetím místě překvapivě doplňuje roguelike titul Cult of the Lamb ve verzích pro PS5 a Nintendo Switch. Na dalších pozicích se umístily hry jako Forspoken, Kingdom Come: Deliverance, Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, Hogwarts Legacy nebo Gran Turismo 7.

„Trvalo to sice takřka 10 let, ale nakonec to stálo za to. Dead Island 2 po mnoha peripetiích dorazil letos v dubnu a zákazníci si na něj trpělivě počkali. Naopak na pokračování Star Wars Jedi: Survivor jsme příliš dlouho vyčkávat nemuseli. Přesto k nám na konci dubna dorazila parádní hra, která herně překonala svého předchůdce ve všech ohledech. Nejstarší objednávku na Dead Island 2 evidujeme až do roku 2015. A světe div se, zákazník si ji opravdu vyzvedl. Tomu se říká odhodlání! Zombie stále táhnou, a tak se hra s přehledem umístila na prvním místě dubnového Xzone žebříčku.

Jedi: Survivor měl mírnou nevýhodu ve vydání těsně před koncem měsíce a pouze na nové konzole a PC. Tento měsíc nás ale snad nejvíce potěšilo třetí místo v žebříčku. Málokdy se totiž stane, aby se do TOP 3 probojovala indie hra, která ve fyzické podobě vychází až několik měsíců po své digitální premiéře. Roztomilá “kultovka” Cult of the Lamb to ale hravě dokázala,“ uvádí k žebříčku nejprodávanějších her zástupci Xzone.

Dubnové prodeje v českých herních obchodech

JRC

V JRC se na vrchol popularity po čase dostala FIFA 23, která za sebou nechala i dvě velké dubnové novinky v podobě Dead Islandu 2 a Star Wars Jedi: Survivor. Dařilo se také titulům jako Grand Theft Auto V, Ghost of Tsushima, Minecraft nebo NHL 23.

„Ať už za to může napínavý konec české ligy nebo dubnová akce na tituly herního vydavatelství, jedno je jasné. FIFA patří dlouhodobě mezi TOP hry v naší nabídce,“ vyzdvihuje úspěch virtuálního fotbalu od EA Petr Kratochvíl z JRC. „U Dead Island 2 můžeme hráčům navíc nabídnout exkluzivku – a to PULP Edition, která obsahuje dvě speciální zbraně – Homewrecker a Eye Opener,“ dodává Kratochvíl.

Dubnová TOP 10 českých hráčů v JRC:

  1. FIFA 23
  2. Dead Island 2
  3. Star Wars Jedi: Survivor
  4. Grand Theft Auto V
  5. Ghost of Tsushima
  6. NHL 23
  7. Minecraft
  8. Hogwarts Legacy
  9. Resident Evil 4
  10. Marvel’s Spider-Man
Dubnové prodeje v českých herních obchodech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama