E3 2023 bude mít nový formát
Novinka E3 2023 bude mít nový formát

E3 2023 bude mít nový formát

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Oddělí business a veřejnou část, podobá se Gamescomu.

Reklama

Příští rok bychom se konečně měli dočkat velkého návratu amerického veletrhu E3, který patří mezi nejvýznamnější herní akce. Tak tomu tedy bylo alespoň do roku 2019, jenže během pandemie až na menší výjimku loni (kdy byla alespoň digitální náhrada) neproběhl vůbec. Společně s návratem nás v roce 2023 čeká spousta změn. Veletrh dlouhodobě organizovala Entertainment Software Association (ESA), která však příští rok bude působit spíš v pozadí, a o samotnou organizaci se postará společnost ReedPop, kde byste našli například herního novináře Christophera Dringa.

Příští ročník E3 odstartuje už 11. června prezentacemi herních společností. Samotný veletrh pak bude rozdělen do celkem čtyř dnů, které se ale značně liší. První dva (13. a 14. června) totiž budou určeny výhradně pro lidi z businessu. Až třetí den (15. června) bude mít kromě lidí z businessu přístup také veřejnost. Poslední den (16. června) je pak určen pouze pro veřejnost.

Rozděleno bude také výstaviště v Los Angeles, kde se veletrh koná. Jedna polovina bude určená pouze pro business, přičemž má být tišší a klidnější. Otevřena by měla být i hala Kentia, jež se několik let nepoužívala.

Druhá polovina budovy má být tou klasickou E3, jak ji známe, očekávat tedy můžeme klasické stánky pro veřejnost. Tam se máme mimo jiné dočkat mnohem větší podpory indie vývojářů, stánky navíc budou také venku, mimo výstaviště.

Celkový formát tak mnohem víc připomíná Gamescom, jenž se koná každoročně v Kolíně nad Rýnem. Nová "verze" E3 má být přístupnější pro veřejnost, lidi z bisunessu i partnery. ReedPop chce podporovat také všechny, kteří budou okolo E3 něco oznamovat, i kdyby nebyli přímo zapojeni do E3. Možná tedy dojde k propojení E3 a Summer Game Festu Geoffa Keighleyho.

Seznam potvrzených vystavovatelů se dozvíme v následujících měsících. "Vzhledem k tomu, co slýchávám, jsem optimisticky naladěn," říká Dring pro magazín VGC, "(náš) tým ale musí dokázat, že tohle je jiná E3, za níž stojí jiná skupina, která chce udělat něco opravdu dobrého."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama