EA chce do FIFA 14 přitáhnout hráče Call of Duty
FIFA 14 Novinka EA chce do FIFA 14 přitáhnout hráče Call of Duty

EA chce do FIFA 14 přitáhnout hráče Call of Duty

Michal Burian

Michal Burian

63

Producent je přesvědčen, že díky novým zajímavým funkcím překonají prodeje FIFA 13 a nalákají hráče Call of Duty.

Reklama

Akční série Call of Duty se po právu pyšní nejlépe prodávanou sérii v herním průmyslu. Poslednímu dílu ze série s podtitulem Black Ops 2 se podařilo překonat hranici 23 milionů prodaných kusů, zatímco Modern Warfare 3 z roku 2011 je na tom ještě lépe a atakuje hranici 30 milionů kopií. Není tedy divu, že když nějaký producent nebo člověk z marketingu mluví o úspěchu, kterého chtějí dosáhnout, tak zmiňuje právě Call of Duty.

Výjimkou není ani producent Sebastian Enrique z EA Sports, jenž se nechal slyšet, že se zaměřují na to, aby přilákali k letošnímu ročníku hráče Call of Duty.

"Lidé, kteří hrají Call of Duty nehrají FIFU. Chceme, aby hráli FIFU a toho dosáhnete jedině tím, když vytvoříme nejlepší hru. To je to, na co se zaměřujeme," řekl Enrique v rozhovoru s MCV a dodal, že mají spoustu zajímavým nových funkcí. "Jsem přesvědčen, že překonáme tržby loňské FIFA 13."

Právě FIFA 13 se stala druhou nejprodávanější hrou loňského roku ve Velké Británii, když o 70 tisíc prodaných kusů zaostala za Black Ops 2. Po celém světě má FIFA 13 na účtu přes 12 milionů prodaných kopií. Jak ale chce EA nalákat hráče CoD právě na fotbalovou sérii, o tom se Sebastian Enrique bohužel nezmínil…

EA Sports nesmějí zapomínat ani na konkurenční PES od Konami, které nově poběží na Fox enginu od Kojima Productions. Zajímavé je, že producent nevidí v PES konkurenci pro FIFU.

"Vážím si Konami, vytvářejí dobré hry. Mnoho lidí hraje jejich tituly od dětství. Myslím si, že konkurence je dobrá věc, nepovažuji ale Pro Evolution Soccer za konkurenci. Na tomhle místě je Call of Duty."

FIFA 14 byla oznámena minulý týden na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360 s tím, že další platformy budou odhaleny v nadcházejícím měsících. Možná se tak dočkáme i next-gen verzí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama