EA ke Star Wars přistupuje jako Warner Bros k Batmanovi
Novinka EA ke Star Wars přistupuje jako Warner Bros k Batmanovi

EA ke Star Wars přistupuje jako Warner Bros k Batmanovi

Michal Burian

Michal Burian

19

Chtějí využít původní materiál a okořenit ho o vlastní příběh a atmosféru, aniž by zapomněli na původní jádro oblíbené a známé značky.

Reklama

Před společností Electronic Arts leží nelehký úkol, v nadcházejících letech mají exkluzivní smlouvu na hry s tématikou Hvězdných válek. Spousta fanoušků se obává, že půjde pouze o dojnou krávu bez jakékoliv špetky inovace. Do boje za pravdu se pustil generální ředitel EA, který vysvětlil jak ke Star Wars hrám přistupují a kde se inspirovali.

Andrew Wilson prohlásil, že chtějí zachovat původní jádro značky, přitom vdechnout hrám nový život, který nebude vycházet z dosavadních filmů a dalších materiálů. K této příležitosti si vybral sérii Batman Arkham od Warner Bros.

,,Warner Bros s Batmanem v sérii Arkham udělali to, že vzali základní jádro značky a vytvořili interaktivní zážitek v Gothamu, který měl vazby ve filmech a komiksech, zatímco sérii dechli vlastní život díky pohlcujícímu příběhu a atmosféře,“ řekl Wilson v rozhovoru pro Fortune.

,,Když se podíváme na vlastnosti Star Wars, tak se snažíme k projektům přistoupit podobným způsobem. Nesnažíme se vytvořit hru, jež bude kopírovat děj konkrétního filmu. “

Jinými slovy se EA snaží vytvořit hry s tématikou Hvězdných válek, které se budou inspirovat i filmů a komiksů, avšak nebudou z nich přímo vycházet. Můžou tak mít vlastní příběhovou linku, zápletky apod.

Připomeňme, že EA v květnu 2013 exkluzivní podepsala s Disney smlouvu, která jim zaručuje na příštích 10 let vydávat a vyvíjet hry se značkou Star Wars. Zatím víme, že švédské studio DICE (Battlefield) pracuje na zcela nové akci Star Wars: Battlefront, zatímco Visceral Games zodpovědný za Dead Space mají na starost dosud nespecifikovaný projekt Hvězdných válek, který bude pravděpodobně open-world hrou.

Kromě DICE a Visceral Games by se na Star Wars mělo podílet i BioWare (Mass Effect či free-to-play MMO Star Wars: The Old Republic). Každopádně se můžeme těšit na spoustu titulů v mnoha různých žánrech napříč platformami.

,,Krása Star Wars série je v tom, že nabízí širokou škálu možností, nemusíte nutně vytvořit hru podle filmu, můžete udělat hru, která se inspirovala světem, jenž byl ve Star Wars," nechal se před časem slyšet finanční ředitel EA Blake Jorgensen.

Všechny hry s licencí Star Wars podle všeho poběží na technologii Frostbite. Velkého bum se dočkáme v roce 2015 a 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama