EA nehodlá koupit CD Projekt RED ani vydávat jejich hry
Novinka EA nehodlá koupit CD Projekt RED ani vydávat jejich hry

EA nehodlá koupit CD Projekt RED ani vydávat jejich hry

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

Fascinující kachna o zájmu EA na koupi tvůrců Zaklínače a vydávání jejich her se stále šíří. Zaměstnanci studia samozřejmě vše popřeli.

Reklama

V průběhu dnešního dne kolovaly po internetu ohromující zvěsti o tom, že podle slov jistého zaměstnance CD Projektu RED studio často navštěvují lidí z EA. Prý s tím, že možná chystají nějakou smlouvu o výhradní distribuci her nebo dokonce o odkoupení studia.

Zpráva se začala poměrně rychle šířit, samozřejmě jde ale o holý nesmysl, což bylo potvrzeno několika skutečnými zaměstnanci studia. Komunitní manažer Marcin Momot kupříkladu na Twitteru uvedl, že zvěsti předal zakladateli studia Marcinu Iwinskému a ten přirozeně o něčem takovém slyšel poprvé. Že by měl domnělý informátor lepší informace než zakladatel studia?

Momot má ale po kontroverzi s downgradem Zaklínače 3 pověst slibotechny, takže větší váhu má vyjádření dalšího vývojáře na oficiálním fóru. Podle něj samozřejmě lidé z EA studio mohou navštěvovat, protože Zaklínač 3 je k dostání mimo jiné i na Originu a na GOG.com, který spadá do rodiny CD Projektu, je zase k mání několik her od EA. Víc v tom ale není a celou zprávu pak označuje jako dobrý clickbait.

Člověk by řekl, že zprávě je opravdu těžké uvěřit, ale přesto to leckdo bere vážně. S ohledem na současnou pozici CD Projektu jde ale skutečně o očividný nesmysl. Díky prodejním úspěchům Zaklínače 3 nyní může CD Projekt RED zůstat nezávislý. A nezávislost je právě jedna z věcí, na které si studio zakládá a jejíž ztráta by znamenala i ztrátu značné části fanouškovské základny. Mnoho hráčů si kupuje tituly polských tvůrců právě díky důvěře vzešlé z jejich nezávislosti. Třeba prodeje Cyberpunku 2077, se kterým údajné jednání s EA někteří skloňují, by tím určitě dost utrpěly.

Bylo by zkrátka nadmíru hloupé, aby studio, které si osm let buduje pověst jedné z nejslušnějších a nejférovějších společností, najednou spadlo do chřtánu EA, které je už hezkých pár let označováno za jednu z nejhorších společností. Nemluvě o tom, že EA už vlastní BioWare, takže další studio zaměřené na tvorbu RPG nejspíš nepotřebuje. Spolu se studiem CD Projekt RED by také nejspíš muselo dojít ke koupi GOG.com, jeho vlastnictví by však s ohledem na provozování Originu bylo zbytečné.

Ale takové už kachny bývají a my můžeme být jen rádi, že zaměstnanci CD Projektu stihli zareagovat a vše rychle popřeli.

Co se dozvíme příště? Že Naughty Dog chce po Valve licenci na pokračování Half-Life, protože v Uncharted 4 má roli dabérka Alyx Vance a kreativní ředitel studia si na Twitteru kvůli tomu trochu zavtipkoval? Aha, moment, i tenhle nesmysl se vlastně celkem úspěšně šíří. Inu, nesmíme zapomínat na památná slova Abrahama Lincolna, který říkal, že vše, co se dočteme na internetu, je pravda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama