EA nevylučují další Dead Space
Dead Space Novinka EA nevylučují další Dead Space

EA nevylučují další Dead Space

Michal Burian

Michal Burian

30

Nejprve ale musí přemýšlet nad tím, jak by Dead Space pro novou generaci konzolí měl vypadat.

Reklama

První Dead Space byla velmi dobře hodnocená hra, která bohužel neprodala dostatek kusů. Proto vedení Electronic Arts zareagovalo a od druhého dílu chtělo, aby zaujal větší množství hráčů. Visceral Games tak nezbylo nic jiného, než upozadit strach a přidat rychlejší hororovou akci. Dopadlo to všelijak, jedni si hru chválili, jiní nadávali. Dead Space 3 z loňského roku pak dílo dokonalo.

I přes všechny změny se ani jeden díl neprodával tak dobře jak by EA chtělo. Proto došlo k údajnému zmrazení dalšího dílu a vývojáři se soustředili na vývoj nedávno oznámeného Battlefield: Hardline. Krom toho kutí ještě dosud neoznámené akční dobrodružství z universa Star Wars.

Pokud vám série Dead Space chybí a zajímá vás její osud, tak ho naznačil výkonný viceprezident EA Studios. Patrick Söderlund se v rozhovoru pro Polygon nechal slyšet, že si myslí, že jednoho dne udělají nový Dead Space.

,,Než dojde k vývoji nového Dead Space, tak musíme přemýšlet o tom, v čem byly předešlé hry úspěšné a jak bychom chtěli, aby vypadalo nové Dead Space určené pro novou generaci konzolí,“ řekl Söderlund.

Jinými slovy by to mohlo znamenat, že EA si musí vývoj nového dílu pořádně promyslet a najít způsob jak vytvořit Dead Space, který se bude lépe prodávat. Vydavatel totiž u třetího dílu chtěl minimálně 5 milionů prodaných kusů. V takovém případě by čtvrtému dílu nestálo nic v cestě, bohužel Dead Space 3 podle dostupných informací prodal 1,75 milionů.

Zajímavé je, že Söderlund se v rozhovoru dušuje, jak mají tvůrčí celky v rámci EA kontrolu nad svými projekty a vydavatel jim nebrání dělat na hrách, které sami chtějí. Jako příklad uvedl Battlefield: Hardline, na němž se dohodli šéfové Visceral Games a DICE.

Nezbývá než si počkat, co nám přinesou nadcházející roky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama