EA: Origin denně využívá více než 5 milionů lidí
Novinka EA: Origin denně využívá více než 5 milionů lidí

EA: Origin denně využívá více než 5 milionů lidí

Michal Burian

Michal Burian

32

Více než pět milionů lidí používá každý den nový digitální distribuční systém od EA.

Reklama

S impozantními statistiky se vytasil Peter Moore z EA, když o víkendu na akci EB Games v Austrálii čelil nepříjemnostem. Jeden z účastníků akce na něj křičel "Origin hovno!"

"Dnes jsme byli svědky nadávek na Origin, což je naše platforma pro sociální, komunitní interakce s našimi fanoušky. Přes tento systém vám do vašeho počítače přinášíme hry, které mohou sledovat vaši přátele v daný čas," řekl Moore magazínu Sydney Morning Herald.

"Stejně jako každý jiný systém, i ten náš prochází opravami a vylepšením díky zpětné vazbě, stejně to dělá i Microsoft, kde jsem pracoval. Origin běží čtyři měsíce a už ho denně používá přes pět milionů lidí."

Společnost Electronic Arts vyvolala na začátku tohoto roku diskuze, když z konkurenční služby Steam zmizelo několik jejich her. Podle Mooreho se EA snaží o něco mnohem většího, než jen odpovědět na Steam.

Následně EA zahájili agresivní propagaci exkluzivního obsahu pro nadcházející hry Star Wars: The Old Republic a Mass Effect 3 přes digitální distribuční systém Origin. Výhodu získali také hráči, kteří si přes Origin předobjednali Battlefield 3, mohli se dřív zapojit do otevřené bety.

"Battlefield 3 bude první skutečnou zkouškou Originu. I kvůli tomu jsme uspořádali betu. Nebojíme se, beta verze jsou vždycky riskantní, protože nabízíte pouze určitou část obsahu a to ještě z chybama. Chtěli jsme ale lidem ukázat, jak Battlefield 3 vypadá a jak se hraje."

"Potřebovali jsme otevřenou betu pro Battlefield 3, což je problematické především kvůli lidem, kteří nejsou zvyklí hrát nedokončené hry. Museli jsme si otestovat servery a další maličkosti," dodal Moore.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama