EA: PC může být naše nejvýznamnější platforma
Novinka EA: PC může být naše nejvýznamnější platforma

EA: PC může být naše nejvýznamnější platforma

Michal Burian

Michal Burian

31

Electronic Arts vidí spoustu možností pro růst trhu na počítačové platformě, které mohou vydavatelskému domu generovat největší příjmy.

Reklama

"Počítačová základna je obrovská," řekl Frank Gibeau z EA Games serveru Gamasutra. "Maloobchodní hry pro PC může být velký problém, ale PC hry ke stažení, ty jsou prostě úžasné… Marže jsou mnohem větší a nemáme žádná pravidla, pokud jde o schválení dalších stran (Microsoft (XBLA), Sony (PSN)."

"Z našeho pohledu jde o velmi zdravou platformu… Je dost možné, že se stane naší největší platformou. Když se podíváte na způsob, jakým lidé hrají v Asii, jde o PC model. Domnívám se, že free to play model přichází na západ ve velkém stylu."

Není divu, že se chce EA zaměřit na počítače. Vždyt v minulém roce počítačové hry šly překvapivě nahoru, za což se podepsaly především příjmy 10 miliard liber, podle PC Gaming Alliance.

Electronic Arts navzdory těmto informacím nefandí moc maloobchodním hrámna PC. Dokazuje to především absence dodatečného obsahu u PC verzí Dead Space 2 a Need for Speed: Hot Pursuit.

EA minulý týden prohlásili, že otevřená beta Battlefield Play4Free odstartuje v dubnu. Zároveň s touto informací řekli, že je podle nich zmíněný titul srovnatelný s kvalitními předními FPS hrami.

Tak uvidíme...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama