EA prozrazuje více z nové FIFY pro PS Vita
Novinka EA prozrazuje více z nové FIFY pro PS Vita

EA prozrazuje více z nové FIFY pro PS Vita

Michal Maliarov

Michal Maliarov

2

Producent EA Matthew Prior tvrdí, že se série FIFA bude poprvé snažit smazat hranici mezi konzolí a handheldem <strong>+ první obrázky</strong>.

Reklama

Nemá se totiž jednat o prachsprostý port, nýbrž pořádně vytvořenou hru, která v mnohém kopíruje většího kolegu.

„Je to téměř kompletně postavené na next-gen enginu,“ nechal se slyšet Prior. „Našly se ale věci, které jsme do hry jednoduše zahrnout nemohli. V handheldové verzi nenajdete fyzikální engine, ale jinak je vše takřka stejné. Vita samozřejmě není tak výkonná, jako PS3, takže skládám poklonu našim programátorům, kterým se povedlo tam hru dostat.“

Jednou z největších novinek, kterou si na PS Vita zažijete, je dotykové ovládání. Můžete tak velmi přesně přihrávat poklepáním prstem po displeji, nebo přejet po displeji pro střelu. Také standardky se rozehrávají pomocí doteku, podobně jako na iPhonu.

„Veškeré dotykové ovládání je jen bonusové a hráči to mohou úplně vypnout, pokud se jim nebude líbit,“ dodal Prior. „Nenutíme hráče užívat dotykový displej, mohou to hrát hezky postaru. Ale rozhodně chceme vyzdvihnout unikátnost platformy a využít její možnosti.“

Online vlastnosti hry opět nenabídnou hloubku originálu, avšak vývojáři již zvládli základy. Zahrajete si tedy s kýmkoliv, kdo vlastní další handheld PS Vita. Nechybí statistiky, žebříčky a pozvánky na zápasy.

„Osobně jsem nikdy nebyl náruživý hráč handheldů, ale tahle FIFA opravdu stírá hranici mezi konzolí a handheldem.“

FIFA Football 12 pro PlayStation Vita vyjde v únoru příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama