EA reagují na kritiku vydat Titanfall 2 krátce po Battlefieldu 1
Battlefield 1 Novinka EA reagují na kritiku vydat Titanfall 2 krátce po Battlefieldu 1

EA reagují na kritiku vydat Titanfall 2 krátce po Battlefieldu 1

Michal Burian

Michal Burian

13

Podle slov generálního ředitele jsou obě hry odlišné, každá je pro jinou skupinu hráčů.

Reklama

Vydat dvě velké hry jen týden po sobě, to se často nevidí. Tento nestandardní krok zvolila společnost Electronic Arts, která 21. října uvedla na trh Battlefield 1 od studia DICE a 28. října Titanfall 2 od Respawnu. Zajímavé je to zejména v tom, že obě hry si jsou dost podobné, spadají do žánru first-person stříleček a někomu by se mohlo zdát, že cílí na stejné hráče.

To si nemyslí generální ředitel Andrew Wilson, který se ohradil proti analytikům. Ti se nechali slyšet, že Titanfall 2 má velmi dobré recenze, ale vydání týden po Battlefieldu 1 a týden před Call of Duty: Infinite Warfare mu hodně uškodí.

Andrew Wilson by se i v budoucnu zachoval stejně. Podle něj jsou jejich dvě hry dost odlišné a každá je určena pro jinou skupinu hráčů. Battlefield 1 vyhledávají hráči milující bojiště a určitý druh strategické akce, zatímco Titanfall 2 hrají příznivci rychlých stříleček. Potom tu jsou hráči, kterým se líbí obojí, ti si prý zahrají jak Battlefield 1, tak Titanfall 2.

„Jsme velmi potěšeni kvalitou obou titulů. Věříme, že obě hry se budou dlouhodobě dobře prodávat,“ uzavřel Wilson.

U Titanfallu 2 ještě chvilku zůstaneme. V EA jsou nadšeni z pozitivní zpětné vazby pramenící z bezplatných dodatečných balíčků. Jde o ideální způsob jak potěšit hráče a zároveň nerozdělit komunitu. Podle slov finančního ředitele je to správná strategie pro hru jakou je Titanfall. Blake Jorgensen dále potvrdil, že v EA chtějí se studiem Respawn Entertainment v následujících letech pracovat na budování značky Titanfall. Vydavatel vidí obrovskou příležitost pro budoucí díly.

Titanfall 2 jsme již stihli na Zingu zrecenzovat. Martin Cvrček udělil 9/10 a napsal: „Titanfall 2 přináší nejen řádně vylepšenou multiplayerovou formuli, kterou známe z prvního dílu, ale i velmi zábavnou, osobitou a osvěžující singleplayerovou kampaň. Nezáleží na tom, která herní složka vás zajímá víc. V obou případech vás čeká výtečná zábava, která bezpochyby patří mezi to nejlepší, co se v posledních letech v žánru stříleček objevilo.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama