EA ruší Star Wars od Respawnu, zavírá Ridgeline a propouští stovky lidí
Novinka EA ruší Star Wars od Respawnu, zavírá Ridgeline a propouští stovky lidí

EA ruší Star Wars od Respawnu, zavírá Ridgeline a propouští stovky lidí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13

Vydavatel se odklání od licencovaných značek.

Reklama

Electronic Arts oznámily propuštění 670 zaměstnanců, což dělá asi 5 % celkové pracovní síly. Spojené je s proměnou strategie společnosti, která se odklání od zpracovávání licencovaných značek. Zrušen byl Star Wars projekt ve studiu Respawn a celé studio Ridgeline Games.

Podle šéfa EA Andrewa Wilsona „nebudou licencovaná IP v měnícím se průmyslu úspěšná“. Prezidentka společnosti Laura Miele pak oznámila, že došlo ke zrušení FPS ze světa Star Wars, které bylo v rané fázi vývoje ve studiu Respawn. Podle spekulací mělo jít o hru podle seriálu Mandalorian. Třetí díl série Jedi je ve vývoji a změny se ho netýkají.

Před několika dny jsme informovali také o konci kreativního ředitele Marcuse Lehta ze studia Ridgeline Games. Teď se dozvídáme, že tým, který měl na starosti singleplayer pro budoucí Battlefield, končí zcela. Někteří vývojáři se přesunou do studia Ripple Effect, bývalé divize DICE.

„Užší zaměření nám umožní rozvíjet kreativitu, urychlit inovace a zdvojnásobit naše nejdůležitější oblasti, jako jsou naše vlastní IP, sport a masivní online komunity,“ vysvětluje Wilson.

EA se letos připojuje k řadě společností, které propouštěly ve velkém, včetně gigantů Xbox a PlayStation. Společnost také rozdala řadu výpovědí už loni, na jaře opustilo vydavatele přes 700 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama