EA stoplo vývoj Need for Speed: Shift 3
Need for Speed Novinka EA stoplo vývoj Need for Speed: Shift 3

EA stoplo vývoj Need for Speed: Shift 3

Michal Burian

Michal Burian

11

Neseriózním způsobem se vedení EA zbavilo talentovaného studia Slightly Mad Studios <strong>+ detaily, které se jinde nedočtete</strong>.

Reklama

Když studio Slightly Mad Studios dokončilo závody Need for Speed Shift 2: Unleashed, vydavatelská společnost Electronic Arts je stále ujišťovala, že s nimi podepíše smlouvu pro vývoj třetího dílu. Nic takového se nakonec nekonalo, po pár týdnech se šéf týmu Ian Bell dozvěděl, že s nimi EA již nepočítají a nechtějí od nich další NFS.

Důvěryhodný zdroj Zingu exkluzivně prozradil, že podle EA jsou závodní hry na ústupu a vydavatel nechce riskovat, že by se další díl, na kterém se melo začít pracovat, neprodával, což je vzhledem k prodejům původního Shiftu a očekávanému zájmu o Shift 2: Unleashed nepochopitelné…

Slightly Mad Studios se tak ze dne na den ocitlo bez práce a bez potřebných zdrojů pro vývoj dalšího velkého áčkového titulu. EA se zachovalo velmi neseriózně, vedení SMS totiž mělo nabídky od konkurenčních vydavatelských domů (že by Project Gotham Racing? Bylo by to logické. Navíc to nepřímo potvrzuje dosti nervózní reakce Andyho Tudora). Kdyby jim EA dřív řekli, že s nimi již nepodepíšou smlouvu, byla by situace týmu sídlícího ve Velké Británii úplně jiná.

Kritická situace nakonec vyústila v to, že se urychlilo založení sesterského studia Gamagio, do něhož se přesunula část týmu, která se bude specializovat na hry pro sociální sítě a mobily. Zbytek vývojářů pod hlavičkou Slightly Mad Studios logicky dělá na nové závodní hře, která by podle všeho měla vyjít již brzy, aby zachránila studio.

Samotné jednání EA je dosti krkolomné. Tvrdí totiž, že o závodní hry není již zájem, přičemž studio Criterion Games, tvůrci Burnout Paradise a NFS: Hot Pursuit, hledá nové zaměstnance pro vývoj dosud neoznámeného závodního titulu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama