EA u svých her končí s online passy
Fuse Novinka EA u svých her končí s online passy

EA u svých her končí s online passy

Michal Burian

Michal Burian

23

Pokud si od kamaráda půjčíte nějakou hru s multiplayerem, už si nebudete muset dokupovat online pass.

Reklama

Společnost Electronic Arts dnes ústy Johna Reseburga, který má na starost komunikaci s medii, potvrdila, že budoucí tituly již nebudou obsahovat online pass.

Pokud nevíte, o co se jedná, tak EA u vybraných her vyžadovala jednorázovou aktivaci pro přístup k online obsahu prostřednictvím kódu přiloženým uvnitř krabičky hry. Za předpokladu, že jste si hru půjčili od kamaráda a ten kód aktivoval, tak jste si buď museli za několik dolarů koupit nový online pass, nebo se smířit s tím, že si multiplayer nezahrajete.

Podle Reseburga se tak vydavatel Battlefieldu, Need for Speed, FIFA či NHL rozhodl ze zpětné vazby, kdy si hráči na online pass stěžovali.

První vlaštovkou, která nebude vyžadovat online pass, bude kooperativní střílečka Fuse od tvůrců Resistance. Ta vyjde již 31. května ve verzích pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360.

Připomeňme, že online pass byl součástí Battlefieldu 3 nebo SSX. Ubisoft a Sony ho taktéž využívají pro své tituly, včetně Far Cry 3 a Starhawk.

Objevují se dokonce názory, že EA se vzdala online passu pouze z toho důvodu, že next-gen konzole nabídnou lepší možnosti pro ochranu svých her (informovali jsme zde). To se ale dozvíme až na konci letošního roku, respektive v blízké budoucnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama