EA vyhodili tvůrce Plants vs. Zombies. Nesouhlasil s mikrotransakcemi
Plants vs Zombies Novinka EA vyhodili tvůrce Plants vs. Zombies. Nesouhlasil s mikrotransakcemi

EA vyhodili tvůrce Plants vs. Zombies. Nesouhlasil s mikrotransakcemi

Michal Burian

Michal Burian

34

Designér Plants vs. Zombies nechtěl ve své hře pay-to-win prvky z mobilních her.

Reklama

V poslední době se o ničem jiném nemluví. Mikrotransakce a loot boxy hýbou internetem. Po změnách ve Star Wars: Battlefront 2 a Need for Speed: Payback se opět pozornost stáčí ke společnosti Electronic Arts. Nově jsme se dozvěděli, že firma se před časem (rok 2012) zbavila svého zaměstnance poté, co vyjádřil svůj negativní názor na pay-to-win prvky.

Nešlo přitom o žádného obyčejného vývojáře. O své místo v kanceláři přišel samotný George Fan, který v roce 2002 vytvořil úspěšnou hru Insaniquarium. Po tomto úspěchu měl ve studiu PopCap Games volné ruce a stvořil fenomén v podobě Plants vs. Zombies. Šlo o velmi úspěšný tower defense titul, který přiměl EA, aby PopCap Games koupilo. A to se stalo pro nadějného designéra osudným.

Po odkoupení se sice stala hra Plants vs. Zombies ještě úspěšnější, ale zároveň nastaly krušné časy v kancelářích PopCap Games. EA si přáli rozšiřování hry, další díly, spin-offy a mnoho dalšího. Fan byl ze začátku nadšen, okamžitě začal spřádat plány a pracovat na novinkách. V ten moment ale nastal zlom. EA po něm chtělo, aby do svého titulu, který byl pro něj vlastním dítětem, zahrnul mikrotransakce s prvky pay-to-win podobných z mobilních her. Fan na to ale odvětil, že se mu to nezdá a nedokáže si to ve své hře představit - že se to tam nehodí - a tím pádem to neudělá.

A co udělali kravaťáci z Electronic Arts? Dali mu padáka. Takto o svou práci měl přijít zkušený tvůrce, který vdechnul život Plants vs. Zombies. S příběhem se pochlubil Edmund McMillen (designér her The Binding of Isaac a Super Meat Boy), který je dlouholetým kamarádem Fana, v podcastu.

Zdroj: IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama