EA zatím nepřipravuje velké hry pro virtuální realitu
Novinka EA zatím nepřipravuje velké hry pro virtuální realitu

EA zatím nepřipravuje velké hry pro virtuální realitu

Michal Burian

Michal Burian

4

Škádlí ale menším titulem.

Reklama

V headsetech pro virtuální realitu nevidí vedení Electronic Arts v současné době dobrou investici. Z toho důvodu zatím nemá vydavatel Battlefieldu, Need for Speed nebo FIFA ve vývoji žádný titul určen pro VR. Podle finančního ředitele je to jednoduché, základna hráčů není tak rozšířena a vývoj velké VR hry by vyžadoval investici 50 až 100 milionů dolarů. To je momentálně risk, který by se nemusel vyplatit.

Dalším důležitým faktorem je skutečnost, že zatím nikdo nedokáže odhadnout, jaký headset se bude více prodávat. PlayStation 4 také překvapil a dokázal v prodejích hravě převálcovat konkurenční Xbox One, to samé se může stát v případě VR headsetů. Kdo by si před vydáním nové generace pomyslel, že Xbox One na tom bude tak špatně, v EA na konzoli od Microsoftu podle všeho hodně sázeli, vypovídá o tom exkluzivita Titanfallu od Respawnu (ex-tvůrci Call of Duty z Infinity Ward) nebo pokračování exkluzivity s legendami v režimu Ultimate Team ve FIFA 16.

I přes tuhle skutečnost finanční ředitel EA naznačil, že připravují menší VR hru, ale zatím nebyla oznámena. Lze očekávat, že tenhle projekt bude první zkouškou, zda se vývoj pro virtuální realitu vyplatí.

To konzole nové generace jsou na tom úplně jinak. Blake Jorgensen tvrdí, že základna hráčů čítá 60 milionů, zatímco na konci roku 2015 to bylo 55 milionů. Na tom už se dá dobře stavět, u minulé generace (PS3/X360) to bylo až 150 milionů.

Na závěr se hodí zmínit, že headsety pro virtuální realitu se zatím v předobjednávkách prodávají velmi dobře. Dokonce HTC Vive během prvních 10 minut zaznamenalo 15 tisíc předobjednávek s cenou 24 tisíc korun. Podobně je na tom i Oculus Rift.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama