Epic ukázal novou generaci Unreal Engine
Novinka Epic ukázal novou generaci Unreal Engine

Epic ukázal novou generaci Unreal Engine

Michal Burian

Michal Burian

8

Nestárnoucí engin, i tak by se dala nazvat technologie Unreal Engine od firmy Epic Games. Ta na vývojářské konferenci v San Francisku předvedla novou generaci, která je vylepšena ve všech směrech <strong>+ galerie</strong>.

Reklama

Za zavřenými dveřmi na GDC 2011 ukázal Epic vyvoleným novinářům novou generaci Unreal Engine, která nebude pro současnou generaci herních platforem. "Jde o náš návrh, jak bude vypadat další generace her," řekl Mark Rein před začátkem samotné prezentace technologického dema.

Ta všem přítomným vyrazila doslova dech. Šlo o nepopsatelný zážitek. Novináři pochválili především světelné efekty a nasvícení různých scén. Epic ukázal promoklé noční město se světelnou reklamou a s temnou uličkou.

Dále se prezentace zaměřila na podivného chlápka, který má na obličeji jizvy. Ten si zapaloval cigaretu a přítomní lidé se mohli pokochat odrazem plamínku od zapálené sirky na jeho mokré tváři.

"Chceme výrobcům hardwaru ukázat, jakým směrem se mají vydat, aby hry vypadaly ještě lépe, víc realisticky," narušil dechberoucí prezentaci Rein. "Jde o 3.975 verzi našeho nového enginu, u něhož je celkové vylepšení mnohem větší, než kdysi mezi druhou a třetí verzí Unreal Engine."

"Unreal Engine 4 je primárně pro novou generaci herních zařízení," konstatoval Rein.

Ani se nedivíme, jde opravdu o velký pokrok, který bude vyžadovat pořádný hardware. Technologickou demoverzi totiž poháněl stroj, jenž měl v sobě zabudované tři karty Nvidia GTX 580. Ty si samozřejmě můžete pořídit, ale jaký vydavatelský dům půjde do tak velkého rizika. Nikdo přece nebude spoléhat na to, že několik milionů lidí si kvůli jedné jediné hře koupí nové vybavení za několik desítek tisíc korun.

Když se Rein zmínil o verzi čtvrté řady Unreal Engine, označil ji 3.975. Ihned padla otázka, zda to myslí vážně. Odpověděl, že mluví narovinu, což by mohlo znamenat, že Unreal Engine 4 je již za dveřmi a klidně může být upraven pro současno generaci herních zařízení a po uvedení nového Xboxu a PlayStationu jej může Epic využít naplno.

Další obrázky z prezentace Unreal Engine 4 naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama