Escape from Tarkov představuje komplexní skilly
Escape from Tarkov Novinka Escape from Tarkov představuje komplexní skilly

Escape from Tarkov představuje komplexní skilly

Michal Burian

Michal Burian

5

Podobně jako ve Skyrim budou skilly rozděleny na fyzické, praktické, bojové či speciální.

Reklama

First-person střílečka Escape from Tarkov od ruského studia Battlestate Games vypadá hodně nadějně. Nedávno nám vývojáři ukázali detailní úpravu zbraní, která ve hrách nemá obdoby. Dnes přichází na řadu představení systému skillů. Jak se dalo očekávat, skilly budou hodně komplexní a bez nadsázky připomínají ty v RPG titulu Elder Scrolls V: Skyrim.

Stejně jako v oblíbeném RPG od Bethesdy, i v Escape from Tarkov se budou dovednosti vylepšovat podle toho, jaké zbraně nebo taktiku používáte v boji. Jinými slovy, hráči využívající často útočné pušky budou mít právě tento skill na vysoké úrovni, zatímco odstřelovači budou lepší se sniperkou. To samé se týká dalších dovedností, které jsou popsány v odstavci níže.

Dovednosti budou rozděleny na fyzické, praktické, mentální, bojové a speciální. V první kategorii budou skilly zaměřené na výdrž, sílu, vitalitu, život, metabolismus a odolnost. V praktických se bavíme o vnímání, charisma, paměti, inteligenci a pozornosti. U bojových zase zaměření na jednotlivé druhy zbraní - pistole, revolvery, SMG, útočné pušky, brokovnice, odstřelovací pušky, těžké kulomety, granátomety, zbraně na blízko, zpětný ráz a mnoho dalšího. V posledních - speciálních - dovednostech si budete moci vylepšovat kupříkladu taktiku nebo schopnosti při vyjednávání. Tyhle skilly se budou lišit podle vámi zvolené frakce.

Pokud se zaměříte na určité skilly, po čase se vám dovednost vylepší na maximální. Dosáhnete na takzvaný elitní skill, který vám odemkne zajímavé perky, které vám dovolí ještě více využívat svých schopností v boji. Nebude to ale tak jednoduché, například můžete dosáhnout solidního hodnocení s brokovnicí. Pakliže ji ale na delší dobu přestanete používat, skill se bude postupně snižovat, na to budete muset myslet. Toto snižování se netýká dovednostních bodů, které budete po dosažení nového levelu investovat do jednotlivých kategorií skillů. Ty vám zůstanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama