Euclideon – herní budoucnost, nebo fraška?
Novinka Euclideon – herní budoucnost, nebo fraška?

Euclideon – herní budoucnost, nebo fraška?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

24

Australská společnost počítačových technologií ukázala video revoluční technologie, která může otočit herní průmysl vzhůru nohama.

Reklama

O co že se vůbec jedná? Pokud bychom to měli zjednodušit, společnost v zásadě slibuje neomezený výkon pro počítačovou grafiku. Jak je to možné? Pomocí atomů.

„V herním průmyslu jsou všichni zvyklí využívat polygony, my jsme se rozhodli pro atomy. Vytvořili jsme převodník polygonů, který je převádí do datového toku a atomů, kterých pro změnu můžete využívat téměř nekonečného množství. Polygony byly převedeny v poměru 64 atomů na kubický milimetr,“ vysvětlil technologii Bruce Robert Dell, šéf společnosti.

„Herní prostředí tak budou zcela realistická. A když říkám realistická, myslím tím složená z malých atomů jako všechno v našem světě. Mnozí vývojáři v současné době využívají triky, jak zjednodušit a zmenšit počet polygonů a ulehčit tak hardwaru, s naší technologií to už nebude potřeba,“ dodal.

Video opravdu dokáže slušně popsat grafickou technologii budoucnosti, která by z her udělala velmi realistické počiny, a to nejen díky využití atomů, ale také skenování věcí z našeho světa do hry. Společnost několikrát upozorňuje, že vše na videu vytvořila pouze na ukázku a že nepatří do herního průmyslu, tudíž se nesnažila navrhnout stoprocentní herní prostředí. To už bude v rukou samotných vývojářů.

Ne všichni jsou ale zcela přesvědčeni. Markus „Notch“ Persson od Minecraftu se po zhlédnutí videa nechal slyšet, že se jedná o prachprostý podvod a že společnost vytvořila ostrov na videu s použitím obyčejné voxelové technologie.

Vše je samozřejmě řádně spekulativní a nejspíše se nedozvíme pravdu dříve, než se ven dostane první opravdová ukázka využití této technologie v herním projektu. Pokud by se to totiž povedlo, svítalo by na lepší časy. Video totiž vypadá opravdu přesvědčivě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama