Externí výpočetní jednotka u PS VR je menší než Wii
Novinka Externí výpočetní jednotka u PS VR je menší než Wii

Externí výpočetní jednotka u PS VR je menší než Wii

Michal Burian

Michal Burian

15

Headset pro virtuální realitu je připojen do malé černé krabičky, která je napojena na PS4.

Reklama

Na začátku listopadu letošního roku jsme vás informovali o možnosti, že by PlayStation VR měl mít externí výpočetní jednotku, aby konzole PlayStation 4 zvládala hry v potřebné kvalitě a hlavně požadované frekvenci snímků za sekundu. Za minimum má být pro virtuální realitu považováno 60fps, Sony prý tlačí vývojáře, aby standardem u PS VR bylo 90fps. Přitom na papíře má být PS VR schopno dosáhnout na 120fps.

Tou dobou o externí výpočetní jednotce promluvil Ram Madhavan v rámci konference Unite 2015. Netrvalo dlouho a objevují se první konkrétní detaily. Redaktor serveru Polygon měl možnost na začátku tohoto měsíce vyzkoušet PS VR ve verzi učené pro prodej (nejednalo se tak o dev kit). A právě tam si všiml, že headset pro virtuální realitu není zapojen přímo do konzole PS4. Místo toho se připojuje do externí krabičky, která je připojena do PS4.

Šlo o černou krabičku, která byla o něco menší než je konzole Nintendo Wii. Novinář se dozvěděl, že zařízení pomáhá s grafickou a vypočítává druhou obrazovku.

PlayStation VR se začne prodávat v prvním čtvrtletí příštího roku. Sony zatím oficiálně o externí výpočetní jednotce nemluvila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama