F1 2021 Novinka F1 2021 nabídne historické jezdce

F1 2021 nabídne historické jezdce

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

K dispozici bude celkem 7 legendárních pilotů.

Reklama

F1 2021 byla představena zhruba před měsícem, tehdy jsme se ale dozvěděli pouze základní informace o nejnovější hře ze světa formulí. Dnes přišli vývojáři z britského studia Codemasters s novým trailerem, který blíže představuje obsah Deluxe edice. Ta totiž kromě dalších menších bonusů přinese do hry také historické piloty.

K dispozici jich bude celkem 7. Hned jako první byl samozřejmě představen Michael Schumacher, jenž za svou kariéru získal celkem 7 titulů mistra světa a stal se na dlouhou dobu nejúspěšnějším jezdcem všech dob. Jeho rekord vyrovnal až loni Lewis Hamilton.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Druhým jezdcem je pak Brazilec Ayrton Senna, kterého asi také netřeba představovat. Získal celkem 3 tituly, v roce 1994 ale bohužel tragicky zahynul při nehodě na italské trati Imola.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Když je ve hře Senna, nesmí chybět ani jeho největší rival – Alain Prost. Čtyřnásobný mistr světa za kariéru vystřídal hned několik slavných týmů a momentálně působí u stáje Alpine jako nevýkonný ředitel.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Dalším pilotem je Jenson Button, jehož kariéra byla opravdu dlouhá, ale titul se mu povedlo získat jen jednou, a to v roce 2009 v neporazitelném monopostu Brawn GP (dnešní Mercedes).

F1 2021 nabídne historické jezdce

Nico Rosberg, to je asi jméno, které znají i novější fanoušci Formule 1. Syn mistra světa Kekeho Rosberga působil několik let u Mercedesu a titul se mu nakonec podařilo vybojovat v roce 2016, kdy porazil svého týmového kolegu Lewise Hamiltona. Po sezóně ukončil kariéru a dnes občas působí jako komentátor.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Není rozhodně jediný bývalý pilot, jenž se nyní podílí na komentování. Dalším takovým je David Coulthard, kterého si Codemasters také do své hry vybrali. Slavný Brit ve Formuli 1 strávil celkem 14 let a i když se mu titul získat nepovedlo, na kontě má úctyhodných 62 umístění na stupních vítězů a z toho 13 vítězství.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Posledním jezdcem je pak Felipe Massa. Toho určitě můžete znát ze slavného závodu na Interlagosu v roce 2008, kdy před domácím publikem málem získal titul. Nakonec však skončil celkově druhý, jeden bod za Lewisem Hamiltonem, který si titul vybojoval předjetím Tima Glocka v poslední zatáčce.

F1 2021 nabídne historické jezdce

Všichni tito piloti budou mít ve hře své vlastní statistiky (které si můžete prohlédnout výše) a budete je moct využít v módu My Team. Ti nejlepší ale pochopitelně budou mít poměrně vysoké nároky na plat, a získat je tak nebude jednoduché.

F1 2021 vychází 16. července na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone. Deluxe edice je však zatím dostupná pouze v digitální verzi, zakoupit ji můžete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama