F1 2022 má nabídnout VR, cross-play a supersporty
F1 2022 Novinka F1 2022 má nabídnout VR, cross-play a supersporty

F1 2022 má nabídnout VR, cross-play a supersporty

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Příběhový mód tentokrát bude chybět.

Reklama

Letošní sezóna Formule 1 značí výraznou změnu pravidel a stále není vůbec jasné, které týmy budou v boji o titul. První závod se uskuteční v Bahrajnu, a to už za několik týdnů. Blíží se tak období, kdy pomalu můžeme začít vyhlížet oznámení oficiální hry podle Formulí, o kterou se opět postará britské studio Codemasters. Ale ještě než na oznámení dojde, jsme se i tak dozvěděli některé detaily. Přišel s nimi známý insider Tom Henderson, který je sepsal pro web Xfire.

Největší novinkou má letos být přidání hubu s názvem "F1 LIFE". Ten má nabídnout větší propojení se skutečným světem Formule 1 a hráči si v něm budou moct zakoupit různé luxusní předměty, jako například hodinky. Kromě toho zde ale máme sbírat také supersportovní vozy, s nimiž budeme následně závodit, a to nejenom proti umělé inteligenci, ale také online. Využít k tomu můžeme všechny tratě, které budou ve hře dostupné, ale proti vozům F1 si nezazávodíme.

Dále se máme dočkat přidání podpory cross-platform multiplayeru. Ten je v dosud nejnovějším ročníku (2021) možný pouze v rámci konzolové rodiny, tedy například PS4 a PS5. F1 2022 má podle Hendersona nabídnout cross-play napříč všemi platformami.

Poslední, poměrně nečekaná novinka, je pak přidání podpory pro virtuální realitu. O ní však zatím Henderson nemá další podrobnosti

Jedna poměrně velká věc naopak bude chybět. Jde o příběhový mód, který se poprvé objevil v F1 2019 a následně v mnohem propracovanější podobě také v loňském ročníku. Henderson tvrdí, že vývojáři zkrátka nestíhali a museli letos příběhový režim vynechat. Měl by se však podle něj opět vrátit v F1 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama