FIFA 22 stále první; Metroid Dread nejrychleji prodávanou hrou série
Alan Wake Remastered Novinka FIFA 22 stále první; Metroid Dread nejrychleji prodávanou hrou série

FIFA 22 stále první; Metroid Dread nejrychleji prodávanou hrou série

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Další týden, další žebříček nejprodávanějších krabicovek ve Velké Británii.

Reklama

Jestli jste minulý týden četli náš článek o nejprodávanějších krabicovkách ve Spojeném království, tak jste zjistili, že se FIFA 22 s přehledem umístila na prvním místě, ačkoliv prodeje fyzických kopií oproti předchozímu ročníku klesly.

A ani tentokrát se tato fotbalová simulace nenechala zahanbit, což znamená, že obhájila první pozici z minula, a to i přes 58% týdenní pokles v prodejích a faktu, že dorazilo hned několik novinek.

Tou nejsilnější bylo Far Cry 6, jenž se dostalo na druhou příčku, kdy 47 % prodejů pocházelo z PS5 varianty, 24 % z PS4 a 29 % z Xboxu. Zajímavé nicméně je, že hra zde zaznamenala o 70 % horší start, než Far Cry 5 z roku 2018.

Třetí místo posléze patří povedenému Metroid Dread, které se ve Velké Británii stalo nejrychleji prodávanou hrou série, čímž překonalo Metroid Prime 3: Corruption pro Wii. Celkově se pak jedná o pátý nejsilnější start pro hru na Switchi, kdy před ní nalezneme Super Mario 3D World + Bowser's Fury, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, Monster Hunter Rise a New Pokémon Snap.

Další novince v podobě Alan Wake Remastered se podařilo ukořistit pozici pátou, kdy zaokrouhleně 84 % prodejů tvořily verze pro PlayStation.

A poslední nový přírůstek, Super Monkey Ball: Banana Mania, se probojoval na místo osmé, kdy se podařilo k zákazníkům dodat dvakrát více kopií, než v případě Super Monkey Ball: Banana Blitz HD.

Kromě toho všeho také v minulém týdnu dorazila OLED verze samotné konzole Nintendo Switch, což se projevilo 26% skokem v prodeji samotných konzolí, přičemž z toho benefitovalo i velké množství exkluzivit.

Hot Wheels Unleashed se poté posunulo na 11. příčku s poklesem prodejů o 50 %, přičemž Deathloop propadlo až na 40. pozici s poklesem o 58 %.

Deset nejprodávanějších krabicovek uplynulého týdne ve Velké Británii:

  1. FIFA 22
  2. Far Cry 6
  3. Metroid Dread
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Alan Wake Remastered
  6. Minecraft pro Switch
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Super Monkey Ball: Banana Mania
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto V
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama