Film podle Metra chtěli Američané zasadit do Washingtonu
Novinka Film podle Metra chtěli Američané zasadit do Washingtonu

Film podle Metra chtěli Američané zasadit do Washingtonu

Michal Burian

Michal Burian

25

To odmítl spisovatel Dmitry Glukhovsky a vyžádal si vrácení práv.

Reklama

Americká filmová společnost MGM, která pracovala na filmové adaptaci sci-fi románu Metro 2033, ukončila svoji práci poté, co se rozhodla přesunout prostředí z postapokalyptické Moskvy do amerického Washingtonu. Produkce měla za to, že díky tomu se o snímek budou více zajímat Američané. To ale bylo v rozporu se smlouvou a majitel značky Dmitry Glukhovsky, který v roce 2012 udělil souhlas s natáčením, si vyžádal navrácení práv.

„Produkce se bála zasazení filmu v Moskvě, protože mají za to, že Američané milují příběhy o Americe. Ovšem hry a knihy Metro Last Light a Metro 2033 prodaly miliony a miliony kusů po celém světě. Je nepravděpodobné, že by lidé nepřijali film jen kvůli tomu, že se odehrává v Moskvě,“ odmítl obavy Glukhovsky v rozhovoru pro VG247 s tím, že by to zkrátka a dobře nefungovalo. „Ve Washingtonu DC by nefungovala celá řada věcí: nacisté, komunisté, Temní,“ vyjmenoval autor hlavní problémy vize a scénáře filmu, kterým byl pověřen F. Scott Frazier, jenž napsal xXx: Návrat Xandera Cage.

Fanoušci Metra ale nemusejí smutnit. Již 22. února 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyjde hra Metro: Exodus a Glukhovsky navíc jedná s jinými společnostmi, které by měly zájem zpracovat Metro do filmové podoby podle stylu knih. Jde ovšem o vleklý a obtížný proces.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama